СМАЧНИЙ ПІСТ. Пісний овочевий суп з кмином
Пісний овочевий суп з кмином
Інгредієнти: вода - 1 л, морква - 2 шт., буряк - 1 шт., цибуля ріпчаста - 2шт., корінь петрушки - 50 г, селера - 75 г, капуста білокачанна - 200 г, часник - 2 зубці, яблуко - 1 шт., кмин - 1/3 ч. ложки, лавровий лист - 2 шт., зелень, сіль, чорний мелений перець.
Цибулю дрібно нашаткувати і обсмажити на олії до золотистого кольору, всипати рубаний корінь петрушки і селеру, перемішати і томити під кришкою на слабкому вогні. Моркву і буряк порізати кубиками, капусту подрібнити, залити водою і варити на середньому вогні протягом 20 хвилин. Потім всипати спеції і часник, пропущений через прес. Продовжити готувати ще 20 хвилин. В кінці покласти яблуко, натерте на крупній тертці, швидко довести до кипіння і прибрати з плити. Гарячий суп розлити в глибокі порційні тарілки, засипати зеленню і подати до столу.