Смачно і корисно - селера
Селера володіє специфічним запахом, пряним солодкувато-гіркуватим смаком. Зелень в свіжому вигляді додають в салати, смузі, коктейлі. Соковиті листя, стебла і коріння добре поєднуються в супах, рагу, соте. Селеру добре додавати до м'яса, особливо до птиці. Корінь селери містить калій, магній, кальцій, натрій, що допомагає насичувати організм корисними мінералами, зміцнюючи стінки судин і підвищуючи життєвий тонус. Вживання кореня селери корисно при гіпертонії, проблемах зі шлунково-кишковим трактом, а також різних запальних процесах в організмі. Корінь селери здатний впливати на кількість «поганого» холестерину в крові. Коренеплід відмінно підходить для дієтичного раціону. Не варто їсти корінь селери в сирому вигляді людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, в такому випадку овоч краще приготувати. Селера – ідеальна їжа для чищення печінки. Регулярне вживання селери може допомогти захистити здоров'я нирок. Картопляно-селеровий суп, куряче суфле з селерою, рисовий суп з селерою, салат із селери з фініками і пармезаном, смузі з селерою, морквою і яблуком, смузі з селерою, петрушкою, ківі і яблуком, селера з розмарином у вершковому соус, оладки з селери з яблучним соусом – рецепти на любий смак.
https://newsdaily.org.ua