Смакуємо грушу
Поговоримо про королеву садків – грушу! Груша у стародавньому Китаї була символом довголіття. У кожного сорту - свій неповторний смак: одні підходять для приготування закусок і салатів, а інші ідеальні для випічки і десертів. Вона допомагає зміцнити імунітет, покращити настрій, побороти депресію. Груша створює неповторний аромат, який тримається дуже довго. А які смачні компоти з груші! Якщо хочеш здивувати своїх рідних - додай в грушеві компоти корицю та гвоздику.
Рецептів страв з грушою безліч. Це може бути салат з качиною чи курячою грудкою та грушами, теплий салат з грушою і печінкою, салат з креветками, болгарським перцем, зеленою цибулею. У гарячих стравах груша чудово відчуває себе в компанії з свининою, качкою, індичкою. Несолодкі сорти добре поєднуються з шинкою, сьомгою, печерицями, сирами з цвіллю, в'яленими помідорами і волоськими горіхами. У десертах сонячні фрукти чудово поєднуються з шоколадом, морозивом, корицею, ваніллю, гвоздикою, імбиром, розмарином. Груші запікають, сушать, маринують, відварюють у цукровому сиропі і вини.
Шарлотка, штрудель, листковий пиріг, сирна запіканка, повидло, варення – їжа для кожного дня та романтичних вечорів! Солодкі плоди надають особливого смаку квасам, компотам, молочним коктейлів і ягідним смузі. В Центральній Європі роблять з груш бренді. В Іспанії, Франції і Великобританії готують грушевий сидр. Додайте у своє життя більше смаку, насолоджуйтесь дарами садів!
http://ivona.bigmir.net/cooking/417843-Grusha--Pol-za-i-vred-dlja-zdorov-ja