(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Смакуємо з журавлиною

На думку дієтологів, журавлина є найкориснішою зимовою ягодою. Вона низькоалергенна, здатна понизити рівень «поганого» холестерину та уберегти від циститу. Морс із журавлини знімає втому, підвищує активність мозку і збільшує працездатність. Ягоди журавлини мають жарознижуючий ефект, чудово втамовують спрагу, виводять із організму токсини, які накопичуються під час застуди. Журавлинний сік, змішаний з медом, допомагає при кашлі та ангіні. Якщо регулярно вживати журавлину, зменшується можливість утворення каменів у нирках. Завдяки своєму сечогінному ефекту журавлина знижує артеріальний тиск. На відміну від багатьох сечогінних засобів,  не вимиває з організму корисний калій, який зміцнює судини. Ягоди журавлини можуть пролежати замороженими до наступного сезону, не втрачаючи своїх корисних властивостей. Своєю лежкістю журавлина завдячує органічним кислотам, що втримуються в ній. Зробивши запаси ягоди, ви забезпечите себе вітамінами на всю зиму. Приготуйте для своїх рідних кекс із журавлиною. Потрібно розтерти яйця з цукром, молоком, олією. Додати все у суміш борошна, розпушувача, пластівців, журавлини. Перемішати. Викласти тісто у форму. Випікати 30 хвилин. До кексів смакує коктейль з соком журавлини, соком лимону, газованої води, цукру. Існують рецепти, за якими можна приготувати журавлину на коньяку. Потрібно: 500 мл коньяку, 150 мл води, 250 грамів ягід журавлини, 150 грамів цукру. До ягід додати цукор. Суміш розтерти товкачиком, залити коньяком. Перемішати, залишити на 3 години в теплому місці. Далі горобину на коньяку процідити, додати теплу воду і перемішати.

Порада: найпростіший спосіб заготовити журавлину — перетерти її з цукром. Ягоди і цукор потрібно взяти  в рівних пропорціях. Журавлину миють і сушать, потім пропускають через м'ясорубку або подрібнюють у блендері. Протерту ягоду перемішують з цукром. Після повного розчинення цукру терта журавлина розкладається в стерилізовані банки. Смачну ягоду додають при приготування м’ясних рулетів. Дуже пікантна виходить сьомга під журавлиним соусом. Якщо температура за вікном падає - приготуйте ароматний цитрусовий чай з журавлиною. Чай зігріє й підніме настрій, підтримає організм корисними речовинами.

 

 https://radio1.news/article/klyukvu-po-oseni-schitayut.-kak-sledyat-za-urozhaem-bolotnoj-yagody-21891

Добавил: CNTB, 15.06.2020, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 506 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.8