Сніданок у різних країнах світу
Ранок кожної людини починається зі сніданку. В Японії прийнято подавати місо-суп на основі рибного бульйону, а також соєвого або рисової місо-пасти. Другою стравою у сніданку є смажена риба з рисом та морською капустою і морепродукти. У Китаї на стіл подають рис або локшину з добавками - м'ясом, куркою, овочами або суп з пиріжками з рисового борошна. У індійців на сніданок повинен бути коржик, випечений з прісного тіста, рис з приправами та спеції. Турецький сніданок прийнято починати з зернового хліба, козячого сиру, помідор, маслин, оливок. Чай тут варять, потім випивають гарячим з маленьких скляних чашок. Бажано з медом. У Їзраїлі подають молочні продукти. Все м'ясне виключено. Допускається випічка, кава, салат, овочі, фрукти, риба, яйця. Сніданок єгиптянина складається з двох основних страв. Фуль - відварені в кислому соусі боби зі спеціями та филяфилей - невеликі вегетаріанські котлетки з перетертих бобових. Запивають їжу холодним чаєм каркаде. У Марокко воліють початок дня зустрічати випічкою, медом, сиром і мигдалем. Італійський сніданок - чашка кави з молоком і булочка, зрідка до цього додаються шматочок сиру або ковбаси. У Франції та Бельгії теж не прийнято вранці ситно снідати. Це може бути традиційний круасан, рогалик або бутерброд, чай та кава. Англійський щоденний сніданок включає в себе знамениту вівсянку, зварене круто яйце, каву або чай. Сніданок скандинавів складається з рибних страв з гарніром та гарячою і міцною кавою. В Іспанії вважають за краще з ранку з'їсти chocolate y churros - палички з заварного тіста у цукрі. Сніданок американців складається з мюслі або кукурудзяних пластівців з молоком, а також тостами з арахісовим маслом. Перед роботою португальці випивають йогурт, каву або молоко, для ситності можуть вжити з хлібом. У Кореї подають суміш з маринованих овочів та рис. У країнах Південно-Східної Азії на сніданок часто подають рис, зварений у молоці з анчоусами, зварених круто яйцями, огірками і арахісом. У Німеччині та Данії традиційний сніданок складається з булочок, масла, джему, вареного яйця, шинки і кави. Пропонуємо Вам простий рецепт швидкого сніданку - булочки з шинкою і твердим сиром, який легко плавиться та перетворюється на тягучу вершково-сирну смакоту.