(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Сочевиця на нашому столі

Сочевицю люди вирощують майже 10 тисяч років. В наш час нараховують 7 видів цієї рослини. В їжу широко вживають кілька видів, у тому числі зелену, коричневу, червону і чорну - останній вид ефектно виглядає в стравах у вареному вигляді. Червона сочевиця вариться набагато швидше. Супи з неї виходять смачними. Будь-яка сочевиця корисна, але червона багата поживними речовинами і бідна жирами. В ній багато заліза, є фосфор, магній,   цинк, кальцій йод, калій, бета-каротин, вітаміни А, Е, С, К, групи В. В Європі та Америці люблять супи із сочевиці і овочеве рагу. Насичений смак прекрасно відтіняють різними приправами: чорним перцем, лавровим листом, м'ятою, майораном, цибулею, чебрецем, часником. В Індії з червоною сочевицею індуси готують рис, використовуючи спеції  шафран і карі, а також безліч пряних бульйонів і супів, випічку та ін. Сочевиця дозволяє довго підтримувати відчуття ситості і зберігати струнку фігуру. Її рекомендують включати в меню вегетаріанцям тому, що вона містить велику кількість рослинного білку, клітковини і безліч мікроелементів. Вам не потрібно попередньо замочувати зерна у воді, як у випадку з квасолею або горохом. Рекомендують закидати бобові вже в киплячу воду, так імовірність переварити продукт знизиться. Після того, як вода в каструлі закипить, слід зменшити вогонь, закрити ємність кришкою і варити страву до готовності.

https://myrzilko.ru/dom-i-uyt/890-vegetarianskie-kotlety-iz-chechevicy-i-prosa-s-orehovym-sousom-recept-zdorovoe-pitanie-i-borba-s-rakom.html
Добавил: CNTB, 07.06.2019, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
| Теги: Ніжний суп із сочевиці
Просмотров: 626 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.0