(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Соковита слива

Сливи пасують не лише до десертної випічки. Є багато рецептів страв зі сливами, які ви можете куштувати на сніданок, обід і вечерю. Пропонуємо приготувати на сніданок кашу з карамелізованими сливами. Сливи миємо, ріжемо на половинки, видаляємо кісточки. Складаємо у каструлю та засипаємо цукром — приблизно 100 г від загальної кількості. Струшуємо каструльку, щоб сливи рівномірно вкрилися цукром і ставимо її на мінімальний вогонь. Чекаємо, поки сливи пустять сік, після цього потроху збільшуємо вогонь. Коли сливи будуть кипіти у власному соці, висипаємо решту цукру і збільшуємо вогонь до максимуму. Коли сироп загусне, а сливи стануть напівпрозорими, вимикаємо вогонь та додаємо сливи в улюблену кашу. Для поживного обіду приготуйте м’ясне рагу зі сливами. М’ясо ріжемо невеликими шматочками. Обвалюємо кожен шматок у борошні. Смажимо до золотистої скоринки з усіх боків. Перекладаємо м’ясо в сотейник, у сковорідку викладаємо дрібно різану цибулю та смажимо її поки не стане м’якою. Додаємо лавровий лист і вливаємо вино. Чекаємо поки випаровується алкоголь, потім вливаємо бульйон. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь та варимо пару хвилин. Отриманою сумішшю заливаємо м’ясо, додаємо сіль та перець за смаком. Додаємо мед, перемішуємо, накриваємо кришкою та ставимо тушкуватися на мінімальному вогні приблизно на годину. За 20 хвилин до закінчення приготування рагу додаємо сливи. Подаємо з рисом, картоплею або макаронами. На вечерю подайте овочевий салат з моцарелою і сливами. Багет ріжемо на шматочки. Підсушуємо на сковорідці без олії. Овочі та сливу миємо, ріжемо скибочками. Складаємо у миску, додаємо листя салату і моцарелу Солимо, перчимо, скроплюємо оцтом та заправляємо олією.

https://www4mama.ua

Добавил: CNTB, 04.09.2022, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 177 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.0