Солодка мрія – пляцки
Надзвичайно красива пора року – осінь… Це час, коли годинами можна дивитися у небо, проводячи поглядом пташок, які відлітають у вирій. Це час діставати з шафи теплий затишний одяг і влаштовувати посиденьки з друзями. Неквапливо смакувати гарячі запашні напої з філіжанок. Насолоджуватись пляцками — кондитерськими виробами традиційними для Західної України, що поєднує в собі коржі, креми та начинки. Страва, виріб з якого-небудь тіста, тонкий коржик. Це щось середнє між тістечком і тортом. Переважно пляцком називається випічка, яка випікається у великій квадратній формі для випічки, а потім нарізається на невеликі квадратні шматочки-тістечка. Пляцки бувають багатошарові та одношарові. З різноманітними комбінаціями начинок, кремів, різних коржів, вафель. Популярно додавати всередину пляцка шматочки мармеладу, зефіру, трубочки,– як один з шарів або ж у крем. Як приємно, коли по квартирі поширюється запашний аромат пахучої свіжої випічки… Якщо за вікном невеликий дощ - візьміть парасольку, йдіть в парк спостерігати за тим, як земля вкривається яскравим опалим листям і тоді осінь залишить після себе тільки найкращі враження.