Солодкий болгарський перець
У болгарській мові перець зветься просто “піпер”, тобто “перець”. Популярну назву «болгарський» він отримав завдяки селекціонерам з цієї південної країни. Жовтий, зелений, червоний, помаранчевий — яскраві, соковиті, ароматні плоди не лише доповнюють меню, а й поповнюють організм важливими мікроелементами та вітамінами.
Солодкий перець за вмістом вітаміну С обігнав лимони! Аскорбінова кислота у поєднанні з вітаміном Р сприяє зміцненню кровоносних судин і зниженню проникності їх стінок і ламкості. Перець стимулює апетит, прискорює обмін речовин, розріджує кров та знижує артеріальний тиск, він просто необхідний для зміцнення імунітету. Сік з солодкого перцю поліпшить стан шкіри, стимулює ріст нігтів і волосся. А чоловікам допоможе від облисіння. Вживати солодкий перець не варто людям зі зниженим тиском, з порушенням серцевого ритму, при підвищеної кислотності, захворюваннях нирок і печінки. Найкраще їсти свіжий солодкий перець, додавати в овочеві салати. Його маринують і запікають, фарширують, додають у супи і овочеві рагу. Готують соуси. Якщо очистити перчини, скласти пірамідкою і заморозити, а взимку нафарширувати, домівка наповниться чудовим ароматом літа. Перець застосовується при приготуванні багатьох страв. Це може бути м'ясний салат з овочами по-корейськи; фріттата з беконом, болгарським перцем та кукурудзою; овочевий суп з куркою та вершками; фарширований перець; свинина з кисло-солодким перцем; бутерброди з печеним перцем та сиром та багато інших.