(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Сонячний мигдаль

Мигдаль  часто зараховують до горіхів, хоча насправді він є кісточковим плодом. Мигдаль – це ядра насіння  мигдалевого дерева роду сливових. Висока харчова цінність, ніжність смаку і користь плодів для організму давно оцінені лікарями, кухарами. Вчені з Італії з’ясували, що регулярне вживання в їжу мигдалю підвищує опірність організму до вірусних інфекцій. У народній медицині використовують мигдаль  при анемії, безсонні, кашлі. Насіння солодкого мигдалю використовується для приготування  так званого «мигдального молока», яке містить марганець, залізо, магній, мідь, цинк, селен. Молоко з мигдалю смачніше коров’ячого, але не замінить звичні кисломолочні вироби і немовлятам протипоказано. Мигдаль вживають в сирому і смаженому вигляді, використовують як високоякісну добавку в кондитерських виробах, застосовують при виготовленні лікерів. Мигдаль протипоказаний при індивідуальній непереносимості продукту. При підвищеній частоті серцевих скорочень необхідно проконсультуватися з лікарем перед вживанням мигдалю, так як він надає пряму дію на серцево-судинну систему. Зловживання мигдалем може викликати запаморочення, а також легке наркотичне сп’яніння. Горішки в якості ласощів або корисного перекусу  дуже корисні за умови їх помірного споживання. Для здорової дорослої людини рекомендовано вживати в день не більше десяти плодів. При відсутності алергічних проявів кількість можна збільшити до двадцяти штук в день. Щоб горіх став ще смачніше, ядра краще смажити перед вживанням.  Деякі онкологи вважають, що щоденне споживання мигдалю знижує ризик появи раку горіх сприяє розвитку інтелекту, прискоренню мислення, поліпшення сну і настрою.  Ядриця допомагають накопичити енергію, якої часто не вистачає. Олія з мигдалю відмінно справляється з очищенням кишківника.

 https://ideas-center.com.ua/?p=21048

Добавил: CNTB, 11.06.2021, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 382 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0