Страви в горщиках
Страви приготовані в горщиках в духовці, набувають неймовірно пікантний і насичений смак. Під час тушкування всі інгредієнти, які входять до складу, зберігають свої цінні поживні речовини. Апетитні і ситні страви підкорять серця ваших домочадців!
Горщики можуть бути керамічними, емальованими, глиняними, з вогнетривким покриттям. Якщо ваші горщики не покриті глазур’ю, вони будуть вбирати всі запахи. Не варто витримувати блюдо в духовій шафі «до кінця». Виймайте його за 10 хвилин до передбачуваної готовності. Воно цілком здатне «дійти» за рахунок накопиченої всередині температури. Якщо у ваших горщиків немає кришечок – коржик з тіста або фольга стане в нагоді. Під час приготування краще не доливати в тару воду або бульйон, харчові продукти при тушкуванні рясно виділяють сік. Ваша страва може вийти водянистою. Допускається додавання у печеню попередньо обсмаженого м’яса на сухій сковороді. Гриби і сметанний соус, яловичина у в’ялених томатах, картопля і м’ясо, картопля у вершковому соусі під сиром, жульєн, пельмені в горщиках , чанахи – все це зварить чудовий горщик на затишну вечерю. Результат обов’язково вразить вас неповторним смаком і своєю бездоганністю.