Страви з яблук
Страви з яблук містять багато клітковини, вітамінів, мікроелементів. Рецепти з яблук входять до найрізноманітніших розділів кулінарії: від закруток, до м'ясних страв. Яблучні страви – це перш за все десерти й випічка. Розсипчатий пляцок виходить з пісочного тіста. Збиті білки, які прикрашають пиріг, додають йому краси і легкості. Як начинку до цього пляцка можна використовувати перетерті яблука. Рецепт перетертих яблука на зиму – неймовірно простий. Таку заготовку зручно використовувати взимку як готову начинку для пирогів, рулетів чи налисників, або й просто смакувати до чаю. Кажуть, що яблучний штрудель з родзинками, горішками, ароматом кориці та лимонної цедри, рецепт австрійської кухні на львівські кулінарні смаки. Хоча яблучний штрудель зараз популярний і у нас в Україні. Подають штрудель з яблуками переважно теплим. Можна його полити шоколадною помадкою, можна дати кульку морозива, а зверху викласти паличку кориці і пару листочків свіжої м’яти. Або просто посипати зверху цукровою пудрою. Пригощайтеся, смакуйте. Такий собі символ осені. Неймовірно легкий в приготуванні салат з яблук, цибулі і майонезу. Ці продукти дійсно чудово поєднуються. Салат накладається шарами, які перемазуються майонезом, а при подачі нарізається порційними шматочками, як торт. Інгредієнти: 3-4 великих яблука, краще кислих, в ідеалі – ренет; 4-5 варених яєць; 150 г твердого сиру, 1 цибуля. Шарлотка з яблуками, яблучні оладки - з’їдаються швидко! Їх дуже люблять діти та дорослі. Оладки з яблуками підійдуть до сніданку або просто на десерт. Ароматна качка з хрусткою скоринкою і соковитими печеними яблуками — універсальне блюдо для сімейної або святкової вечері. Для рецепта качки з яблуками найкраще брати кислі сорти. Якщо яблука солодкі, можна їх скропити соком лимона. Господині часто задумуються, що приготувати, щоб було смачно і сподобалося всій родині. Іноді хочеться здивувати смаками дорогих людей. Гарнір з яблук до м’яса стане несподіваною і смачною стравою. Складові смачного гарніру: яблука, бажано антонівка – 3 шт.; перець солодкий болгарський – 2 шт., цибуля ріпчаста (велика) – 1 шт. ; сир твердий тертий на крупну терку – 0,5 склянки; спеції – за смаком; топлене масло або олія для жарки; ягоди, м’ята, горішки для прикрашання — за бажанням. Якщо ви хочете доповнити смажені, відварені, запечені чи тушковані м'ясні страви, тоді яблучний соус до м'яса, те, що ви шукайте. Приємний аромат кориці, ніжний кисло-солодкий присмак і швидкість приготування цього соусу перевершать всі ваші очікування! Інгредієнти: яблуко - 3-4 штуки; цукор пісок - 100 грам; кориця паличка - 1 штука; половина лайма або лимона; вода чиста - скільки знадобиться.
kuhar.net