Страви з яєць
Яйця здавна були традиційною їжею. Вони є символом весни і відродження природи, тому на Великдень частування завжди починалося з розрізання свяченого яйця. З яєць готують понад 1000 страв. Їх варять, смажать, запікають. На сніданок часто подають страви з яєць. Це може бути яйце зварене в «мішечок» або зварене «круто». Дуже популярні яєчні і омлети. Перед подаванням яєчню посипають зеленню кропу, петрушки, цибулі. За бажанням – меленим перцем. Яєчню готують з різними гарнірами – салом шпик, картоплею, томатами, баклажанами, цибулею, грибами, шинкою, ковбасою, сардельками, сосисками, грудинкою, житнім хлібом. Омлети готують з суміші яєць, вершків або молока, солі. Дуже смачний омлет з пасерованою ріпчастою цибулею, тертим сиром, томатом, болгарським перцем, кабачками, грибами. Для гурманів готують солодкий омлет з кардамоном, лимонною цедрою. Перед подаванням омлет посипають цукровою пудрою. На Гуцульщині господині готують омлет з додаванням сметани і кукурудзяного борошна - «пряженя». Масу виливають шаром не більше як
http://news.foto.ua/cooking/smachni-j-nezvichni-blyuda-z-yayec.html