Страви з курки на нашому столі
Традиційні страви з курки можна знайти в кухні практично будь-якої країни. Ми любимо курятину – це легке, дієтичне, смачне та поживне м’ясо. У ньому міститься багато фосфору, калію, магнію і кальцію. Страви з курки (бульйон або філе), використовуються для відновлення сил при виснаженні організму. Єдине, в чому поступається куряче м’ясо іншим продуктам — недолік заліза, так як в червоному м’ясі його зміст набагато вище. Калорійність продукту не висока. М’ясо курки користується величезною популярністю. Трошки фантазії і ви на своєму столі будете мати нову і прекрасну страву з птиці. Приготувати з неї можна все що душа забажає. У Китаї готують курку бань-бань в кисло-солодкому кунжутному соусі. У Чехії до курки додають кмин і поливають карамельним соусом. Азербайджанці готують плов з куркою та зеленню. Грузини – чахохбілі та сациві з горіхами. Мексиканці додають солодкий перець, помідори, кукурудзу. А які смачні марокканські ковбаски з курки! Рецептів безліч. З м’яса птиці можна приготувати блюдо на любий смак: курка запечена з травами у кулінарному рукаві, в мандариновій глазурі, філе в пиві, стегенця в томатно-овочевому соусі, рулет з курагою та грибами, паштет. Сьогодні ми пропонуємо приготувати курячі оладки на швидку руку.
http://lady.tochka.net/ua/50454-chto-prigotovit-iz-kurinogo-file-retsept-farshirovannykh-ruletikov-v-bekone/