Страви з сиру
Значне місце в українській кухні належить сиру та стравам з нього. Сир - один з улюблених і найбільш популярних молочних продуктів у нашій країні. В кулінарії сир використовують у натуральному вигляді з цукром, цукровою пудрою, сметаною, молоком; для приготування сирної маси з різними наповнювачами, а також для гарячих страв – сирників, бабок і начинок для вареників, налисників, пиріжків. Українці готують закуску з сиру з часником, зеленню петрушки, зеленню цибулі, сметаною. Господині знають безліч рецептів сирників: солодкі з цукром і ваніліном без надмірної кислоти. Без цукру готують в міру солені сирники з додаванням вареної картоплі, квасолі, припущеної моркви. Дуже смачні зрази з сиру з гарбузом та чорносливом, бабка з сиру і повидла, запіканка з сиру, з родзинками, сирими яблуками, макарони з сиром, солодкий сир з курагою. Запіканки і бабки мають привабливий колір, пухку консистенцію ніжну без грудочок, покриті рівномірною золотистою кірочкою - смак і запах неймовірний. Страви з сиру дуже апетитні і смачні. Кількість рецептів величезна!
http://ivona.bigmir.net/cooking/recipes/366571-Tvorozhnaja-zapekanka-s-izjumom-i-kuragoj