Святкуємо День пасти
Запрошуємо в гастрономічний подорож до неповторної Італії. Кухня країни є однією з найпопулярніших у світі. Національні страви Італії не шкідливі для фігури. Головна особливість - наявність в рецептах середземноморських продуктів і різноманітних трав. У жовтні місяці в країні святкують День пасти – блюдо з макаронних виробів, яке ЮНЕСКО визнало культурним надбанням людства. Пасту готують з борошна грубого помелу. На своїй кухні ми часто готуємо «спагетті». Але різновидам «пасти» немає числа. Це «вермічеллі», «букатіні», «маккероні», «каппелліні», « феттучині», «тальоліні», «тренетте», «піццокері», «лінгуіне», «офелле», «панчуті». Чим коротше і товстіше "паста", тим густіше повинен бути соус. Велику роль грає сир, який змішують з соусом. Він повинен бути кращим! Це може бути «пекоріно», «грана», «парміджано», «реджано», «горгондзола», «фонтіна».Численні рецепти за основу беруть «пасту», але страва може бути з морепродуктами, пісна або з м'ясним наповнюванням. Кожне блюдо неповторне. Не варто називати макарони “гарніром”, бо це дуже ображає італійців. Макарони в Італії – це окрема страва! Король сирів - ароматний та пікантний пармезан, їм посипають майже всі страви – пасту, омлети, салати.
http://www.clublechateau.ru/blog/neveroyatnye_fakty/lyubiteli_pasty_i_prochih_makaronnyh_izdelij/