(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Свято туркменської дині

Кожну другу неділю серпня святкується День туркменської дині. В країні проходять конференції вчених-баштанників, художні виставки, ярмарки, масові гуляння, концерти і театралізовані вистави. У дині їстівне все, від соковитої і найніжнішої м'якоті до гіркуватої шкірки, з якої виходять відмінні цукати. Калорійність дині робить її ідеальною складовою дієт. У ній є крохмаль, білки, вітаміни, пектини, клітковина, легкозасвоювані цукри, органічні кислоти і мінеральні солі. Але найголовніше це кремній, який у великих кількостях міститься в динях. Він дуже важливий для людського організму, так як впливає на кістки, на стан шкіри і волосся. При цьому диня вважається хорошим дієтичним продуктом, калорійність дині 30-38 ккал, залежно від сорту. Розвантажувальні дні, монодієти, засновані на динному меню, не тільки позитивно позначаються на організмі і виводять накопичені шлаки, але і приносять задоволення. Плід широко використовують і в косметичних цілях.  Омолодити обличчя можна завдяки пюре з дині. Нанесіть його на обличчя і змийте через 20 хвилин теплою водою, потім обполосніть холодною і нанесіть зволожуючий крем. Взагалі диня вимагає особливого ставлення, її зазвичай їдять або після закінчення трапези, як десерт, або окремо від основних прийомів їжі. Самий смак це стигла, свіжа диня, що пахне сонцем і баштаном. Вибрати диню - це ціле мистецтво. Хвостик у стиглої дині товстий, а шкірка поруч з ним піддається натиску. Недозрілий же плід твердий, майже кам'яний. Але головне правило для стиглої дині це її аромат. Він неповторний.  Ми не в Туркменістані, проте це не означає, що варто упускати привід побалувати себе смачними і корисним ласощами.

Добавил: CNTB, 21.08.2017, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
| Теги: Свято туркменської дині
Просмотров: 660 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.0