
Яйця є оптимальним продуктом для початку дня. Із них можна приготувати прості дієтичні страви. Пропонуємо рецепт яєчних кексів. Для порції на 2-3 особи потрібно: 5 яєць, тертий сир, зелень, 200 г будь-яких овочів, можна заморожених , крім картоплі, відварене куряче філе, сіль і перець за смаком. Змішати інгредієнти, наповнити змащені маслом формочки для кексів, запекти в духовці до готовності. Така «яєчня» сподобається навіть маленьким вередунам. Підтримуйте бадьорість, потіште себе корисним смачним перекусом. Приготуйте рибний рол з лавашу із висівками, сиру, слабосолоної червоної риби, зеленні, половинки свіжого огірка. На лаваш тонким шаром нанесіть сир. Розкладіть шматочки риби й огірка, додайте нарубану зелень. Загорніть рол. Шматочок такого «бутерброда» стане фантастичним перекусом в очікуванні обіду. Ось ідея для обіду - фарширована скумбрія. Потрібно: випотрошені тушки скумбрії, кілька варених яєць, трохи нежирного тертого сиру, морква, цибуля. Для начинки: терту моркву й нашатковану цибулю пасеруємо на мінімальній кількості олії. Змішуємо охолоджену засмажку з натертими вареними яйцями та сиром. Начинку кладемо всередину рибних тушок. Черевце риби скріплюємо зубочистками, запікаємо в духовці до готовності. Гарнір до такої страви не потрібен, можна лише доповнити її декількома скибочками свіжих помідорів, огірків, болгарським перцем. На вечерю можна приготувати легкі курячі тюфтельки із салатом. Інгредієнти: курячий фарш, яйце, паприка, чорний перець, сушений часник, йодована сіль, жменя вівсяних пластівців. Змішуємо складові, формуємо тюфтельки. Готуємо на пательні під кришкою, додавши трохи води. Салат: суміш салатного листя, огірок, помідор, заправка — лимонний сік, трохи соєвого соусу. Курячі тюфтельки цілком підходять не тільки для вечері, але й для сніданку, обіду. Курячий фарш у цьому рецепті можна замінити фаршем із індички. У такому разі зробити тюфтельки більш соковитими допоможе секрет: ліплячи заготовки, додайте всередину кожної шматочок улюбленого сиру — сулугуні або фети.
Подайте корисний десерт - шоколадний мус. Потрібно: півплитки чорного шоколаду, чверть — молочного, 2 яєчних білки, цукрозамінник, кардамон. Збити білки з цукрозамінником і прянощами. Шоколад розтопити, перемішати зі збитими білками. Розподілити по креманках, залишити в холодильнику на 40 хвилин. Посипати шоколадом, какао, кокосовою стружкою. Корисний і смачний десерт готовий!
Бадьорості щодня!
https://munytka.ru/blog/83-zdoroya-pisha