(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Українські гарячі страви з м’яса

В Україні готують надзвичайно широкий асортимент гарячих м’ясних страв. Для приготування використовують свинину, телятину, яловичину, баранину, субпродукти. Перевагу віддають свинині. М'ясо часто поєднують з овочами. Для деяких страв шматочки м'яса  перед обсмажуванням шпигують білими коренями, морквою, часником, шпиком, цибулею, прянощами.  Гарніри з круп і макаронних виробів збагачують страви вуглеводами, вітамінами і мінеральними речовинами. Більшість м'ясних страв подають з соусами з хріну,  гірчиці, грибів, часнику, цибулі, чорнослива. Тушковані м’ясні страви – найпоширеніші в українській кухні. Це може бути яловичина, шпигована часником і салом; яловичина, тушкована у сметані; завиванець з яловичини або телятини; крученики; душенина з овочами й галушками; свинина, тушкована з капустою і яблуками; яловичина з баклажанами, чорносливом, грибами; баранина з грибами; свиняча грудинка, тушкована в буряковому квасі. М’ясо повинно мати підсмажену рум’яну кірочку, а в середені  бути соковитим. На гарнір, зазвичай, подають  овочі. Тушковані разом з м’ясом овочі стають більш ароматними й соковитими. Перед подаванням страву посипають подрібненою зеленню кропу або петрушки.

 

 http://lady.tochka.net/63098-paskhalnoe-menyu-top-10-retseptov-luchshikh-myasnykh-blyud-s-foto/

 

Добавил: CNTB, 12.02.2018, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
| Теги: Українські гарячі страви з м’яса
Просмотров: 656 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.0