Українські гарячі страви з м’яса
В Україні готують надзвичайно широкий асортимент гарячих м’ясних страв. Для приготування використовують свинину, телятину, яловичину, баранину, субпродукти. Перевагу віддають свинині. М'ясо часто поєднують з овочами. Для деяких страв шматочки м'яса перед обсмажуванням шпигують білими коренями, морквою, часником, шпиком, цибулею, прянощами. Гарніри з круп і макаронних виробів збагачують страви вуглеводами, вітамінами і мінеральними речовинами. Більшість м'ясних страв подають з соусами з хріну, гірчиці, грибів, часнику, цибулі, чорнослива. Тушковані м’ясні страви – найпоширеніші в українській кухні. Це може бути яловичина, шпигована часником і салом; яловичина, тушкована у сметані; завиванець з яловичини або телятини; крученики; душенина з овочами й галушками; свинина, тушкована з капустою і яблуками; яловичина з баклажанами, чорносливом, грибами; баранина з грибами; свиняча грудинка, тушкована в буряковому квасі. М’ясо повинно мати підсмажену рум’яну кірочку, а в середені бути соковитим. На гарнір, зазвичай, подають овочі. Тушковані разом з м’ясом овочі стають більш ароматними й соковитими. Перед подаванням страву посипають подрібненою зеленню кропу або петрушки.
http://lady.tochka.net/63098-paskhalnoe-menyu-top-10-retseptov-luchshikh-myasnykh-blyud-s-foto/