Українські вареники
Вареники – улюблена в Україні страва з вареного тіста з начинкою. Як начинку використовують сир, смажену капусту, варену товчену картоплю, калину, мак, варену квасолю, горохове пюре, варені і товчені сухофрукти, гречану або пшоняну кашу, вишні та інші ягоди. На Полтавщині і Чернігівщині вміють готувати борошняну начинку. Для її приготування підсмажують сало доти, поки воно не перетворюється на суху шкварку жовтого кольору і в киплячий смалець поступово додають борошно, розмішують. Засмажку охолоджують й начиняють нею вареники. Варять вареники у крутому окропі, складають у тарілку, заливають засмажкою з олії або салом з цибулею. До вареників з сиром, фруктами чи ягодами додають сметану. Вареники з сиром, змащені сметаною, неодмінна страва на Масляну поряд з млинцями, оладками, налисниками. Сучасні господині знають, що вареники це смачно і зручно. У сирому вигляді вони можуть зберігатись тривалий час у морозильний камері. Пам’ятаєте, як у «Ночі перед Різдвом» Миколи Гоголя, варенички самі пірнали у сметану, а потім встрибували в рот до поважного Пацюка! Приготуйте цю казково смачну страву і пригостіть своїх рідних. Смачного!
https://www.ermolino-produkty.ru/vareniki-ermolinskie.htm