Український хліб - паляниця
Xліб здавна є символом добробуту та гостинності. Протягом віків у народі вироблялося ставлення до нього як до священного предмета. За гріх вважалося недоїсти шматок хліба, а якщо такий шматок падав на землю, годилося підняти його, почистити від пилу, поцілувати й доїсти. Хліб — найвиразніший, найпопулярніший, найбільш значущий атрибут слов'янського харчування. В Україні завжди віддавали перевагу житньому хлібу, а пшеничний випікали на Різдво, Пасху, весілля. Зустрічати хлібом-сіллю дорогих гостей — цей звичай, що має глибоке коріння, дійшов до нашого часу. В світі існують сотні рецептів хліба з різною щільністю, смаком, формою, розмірами. Хліб - це справжній посол миру та дружби поміж народами, таким він здавна був і залишається таким сьогодні. Слово "паляниця"в наш час майже перетворилося на мем. За останні кілька тижнів паляниця з традиційної страви української кухні перетворилась у справжню кулінарну зброю. Пропонуємо гарний рецепт на випадок, коли у вас залишилось обмаль продуктів. Просійте борошно. Додайте до борошна сіль, погашену соду та добре перемішайте. Сформуйте з сухих інгредієнтів гірку з ямкою посередині. Почніть додавати до ямки воду, обережно вимішуючи тісто. З'єднуйте сухі складники з рідиною поступово, щоб уникнути утворення грудочок. Зробіть з тіста плоский, круглий корж. Підготуйте деко, застеліть його змащеним олією пергаментним папером, покладіть корж і відправте у духовку на 40 хвилин при температурі 200 С. Смачного. Все буде Україна!
https.//www.zahidknyga.com.ua