Український ніжний куліш
Українці готують куліш переважно з пшоняних круп. Інколи варять гречаний, кукурудзяний. Готовим куліш вважається тоді, коли пшоно розварюється повністю й утворюється кашоподібна маса. Смачним вважається густий протертий куліш. В українській кухні кулешики готують з гороху, круп, картоплі, грибів, овочів з додаванням інших продуктів. Продукти піддають тепловій обробці разом з пасерованою цибулею, морквою, потім подрібнюють і розводять бульйоном, молоком, овочевим відваром. Для поліпшення смаку і поживності, як додатковий загусник, використовують льєзон з жовтків і молока. Кулешик заправляють маслом, щоб він набув ніжної консистенції. Окремо на тарілці подають грінки або пиріжки. Для приготування овочевих кулешиків використовують картоплю, моркву, цвітну капусту, зелений горошок, кабачки, гарбуз, огірки, томати, шпинат та інші овочі. Перед подаванням у тарілку кладуть частину непротертих овочів, наливають кулешик і запрошують до столу!
http://en.mediasat.info/2015/11/05/megogo-4/