Унікальна кухня Закарпаття
Запрошуємо Вас в гастрономічний маршрут по Закарпаттю. За багатотисячолітню історію тут змішались народи та релігії, кулінарна майстерність та смакова гама. Неповторні угорські страви – паприкаш, бограч-гуляш, торгоня, голасле можуть задовольнити гурманів. Словацька кухня заснована на супах, кашах, тушених овочах, стравах з муки . Це неймовірні карбонатки, стеранки, бухти, часникова поливка. А яка ситна чеська кухня! Печеня зі свинини, кнедлики, гусак с капустою. Польська кухня запрошує на різноманіття ковбас. Румуни чекають на токана ку бриза, мамалигу, чорба. Тут і єврейська кухня – фарширована риба, цимес, човлент. Тут і швабська кухня, ромська… Закарпатська кухня дуже гостинна та різноманітна.
Карпатські словаки люблять готувати галушки з сирої картоплі – страпачки. Назва походить від словацького «strapaty», що означає «кострубатий, непричесаний». Їхній кострубатий вигляд зумовлений тертою картопляною стружкою. Подають їх як окрему страву, як додаток до перших страв, як гарнір до м’яса, зі шкварочками з копченого сала та квашеною капустою.
http://www.mukachevo.net/ua/news/view/85791