Унікальний суп-гуляш – бограч
Бограч - угорська національна страва знаменита на всю Україну. У перекладі з угорської бограч - «казан». На Закарпатті вам практично всюди запропонують цю страву. Але його готують уже й у Львові. Київські ресторани також почали включати страву до свого меню. Готують бограч із кількох видів м’яса з додаванням овочів та спецій. Є дві складові успішного бограчу – багато м’яса і багато паприки. Бограч подається як перша і друга страва одночасно. Готують його не для щоденного вживання у їжу, а для застілля. Закарпатці додають до основного меню пікніка ще й бограч – гуляш, зварений у казанку на свіжому повітрі. Традиція спонукає до спілкування, адже готується бограч набагато довше за шашлик. Приблизно 2,5 години. Газдині кажуть, що бограч це не суп, а гуляш. Тому води для приготування потрібно небагато. Рецептів бограчу багато. Можна вибрати собі до душі. Відчуйте Закарпаття на смак. Приготуйте бограч!
https://www.recept.ua/ru/recept/bograch/