Здорова їжа – цибуля
Цибуля - це джерело корисних речовин. У ній містяться ефірні олії, вітаміни, залізо, кальцій, калій, магній, марганець, фосфор, фтор, сірка, флавоноїди, глюкінін. Цибуля активує обмін речовин, стимулює роботу кровотворних органів і органів травлення, сприяє очищенню крові, виведенню з організму зайвої рідини. В цибулі міститься більше цукрів, ніж у яблуках і грушах.
Цибуля - це ще і відмінний спалювач жирів. Вона містить багато заліза, особливо в зеленому пір'ї. Особливо корисно для людей з низьким гемоглобіном їсти цибулю разом з печінкою. Щоб зміцнити імунітет і не захворіти в холодну пору року, рекомендується з'їдати по пів цибулини на день. Найкраще її додавати в салати та інші страви, але охочі можуть їсти просто так.
Найбільша харчова цінність міститься у зовнішніх кільцях цибулі. Коли ви очищаєте цибулю від лушпиння, видаляйте лише паперову шкірку та будь-який пошкоджений зовнішній шар. Усі сорти цибулі містять нуль жиру та холестерину. Цибуля - це загальна назва 400 видів трав'янистих рослин із сімейства лілійних. У кулінарії застосовують не більше одного десятків сортів цибулі. Наприклад черемша.
Цибуля активно використовується в багатьох стравах: відмінно доповнює салати, закуски, підходить для приготування супів. Наприклад, для знаменитого паризького цибулевого супу. Може використовуватися як основний інгредієнт для інших страв. Наприклад, фаршированої ріпчастої цибулі і як начинка для пирогів.
https://lifestyle.segodny.ua