Зимова їжа насолоди
В Україні у холодну пору року, щоб зберегти гарний настрій і самопочуття, завжди готували гарячу їжу. Українська кухня відрізняється широким вибором перших страв, які готують з різноманітних продуктів. Взимку господині додають до меню кулешики, борщі, капусняки, юшки з крупами та грибами, бобовими та макаронними виробами. Готують на м’ясних, грибних, рибних бульйонах і овочевих відварах.
Борщ – українська національна страва. У різних регіонах готують борщ по-різному, але найбільш розповсюджений «Український з пампушками». Популярними є також капусняки. Основним продуктом для приготування є квашена капуста. Подають з сметаною й посипають подрібненою зеленню. А які смачні розсольники з соленими огірками! Якщо до столу подати ватрушки з сиром або пиріжки з м’ясом, кажуть, можна «проковтнути язика».
Українська кухня має також широкий асортимент юшок. Готують їх переважно з круп, картоплі, бобових, овочів і грибів. Подають з м’ясними продуктами, рибою, грибами. Популярна страва з пшоняних круп – куліш. Особливо смачний куліш з салом, шматком м’яса або рибою.
http://vsviti.com.ua/ukraine/44375
Взимку з задоволенням готують прозорі бульйони з м'яса, птиці, риби та різних овочей. На гарнір подають грінки, пиріжки з різними начинками. Дуже смачні супи на молоці з крупами, макаронними виробами, галушками. Звісно, що всі ці страви готують на протязі року, але взимку вони зігрівають і піднімають настрій, додають бадьорості і прибирають смуток!