ПРЕЗЕНТАЦІЯ НОВОЇ КНИГИ "Методи контролю якості харчової продукції"
Методи контролю якості харчової продукції: навч. посіб. для студ. ВНЗ/О.І.Черевко, Л.М. Крайнюк, Л.О. Касілова та ін.; за заг. ред. Л.М. Крайнюк; Харк. держ.ун-т харчування та торгівлі. – Суми: Університетська книга, 2017. – 512 с.
Проблема якості харчових продуктів надзвичайно важлива в усьому світі.
Закон України «Про якість і безпеку харчових продуктів» регламентує державне регулювання належної якості харчових продуктів.
Новий навчальний посібник – це колективна наукова праця викладачів Харківського державного університету харчування та торгівлі.
У посібнику вичерпно подаються основи контролю якості харчової продукції, методологія контролю якості, номенклатура фізико-хімічних показників якості продукції, методологія нормування і контролю показників якості нової харчової продукції, характеристика міжгалузевих стандартизованих методів контролю.
Висвітлені методи контролю якості продукції при виробництві окремих видів харчової продукції: контроль та методи якості продукції тваринництва та рослинних жирів, методи контролю якості хлібобулочних, кондитерських виробів, безалкогольних напоїв, харчових концентратів. Окремий розділ знайомить з роботою виробничих лабораторій харчових виробництв.
В додатках подаються зразки розроблених документів, що стосуються контролю за якістю і безпечністю продуктів харчування. Це Положення про виробничу лабораторію, що є структурним підрозділом підприємства, протокол державної випробувальної лабораторії, заявка на акредитацію виробничої лабораторії.