Знайомтесь – бібліотечна новинка для спеціалістів хлібопекарської галузі !
Іноваційні технології дієтичних та оздоровчих хлібобулочних виробів: моногр. / В.І. Дробот, А.М. Грищенко., О.Д. Тесля, Т.А. Сильчук Т.А., Н.О. Місечко; за ред. В.І. Дробот.- К.: Кондор, 2016.- 242 с., табл.
У XXI столітті серед основних медико-соціальних проблем найважливішою є стан харчування людства. В Україні нагальною проблемою є забезпечення населення дієтичними та оздоровчими продуктами харчування, в тому числі, хлібобулочними, які є основою харчового раціону.
Авторським колективом Національного університету харчових технологій підготовлена монографія, яка присвячена інноваційним технологіям хлібобулочних виробів дієтичного та оздоровчого призначення, збагачених харчовими волокнами.. В роботі представлені теоретичні дослідження, експериментальні матеріали та практичні розробки щодо технології діабетичних хлібобулочних виробів з пшеничного борошна, оздоровчих виробів з житньо-пшеничного борошна та дієтичних безглютенових. Викладено аспекти застосування мезофільних заквасок і підкислювачів з метою прискорення технологічного процесу та поліпшення якості виробів. Монографія включає розділи:
Технологія безглютенових хлібобулочних виробів
Технологія діабетичних хлібобулочних виробів
Роль мезофільних заквасок у прискоренні дозрівання тіста
Технологія із житньо-пшеничного хліба, збагаченого харчовими волокнами.
Книга призначена для студентів, науковців та фахівців галузі.
Зацікавились? Запрошуємо до нашої бібліотеки!