(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

МІНІСТР агропроду Тарас Кутовий звернувся до європейських партнерів із пропозицією започаткувати окремий проект технічної допомоги українській рибній галузі за участі ветеринарної служби України. Про це повідомляє прес-служба Мінагропроду.За словами урядовця, українські підприємці зацікавлені в експорті на ринок ЄС живої риби, вирощеної в умовах аквакультури. Більше того, з боку європейських підприємців є запит на живу рибу з України.

 Ціни на сою на злеті  ПОПРИ прогнозований Міністерством сільського господарства США рекордний урожай сої у 2016/17 маркетинговому році — на рівні 324 млн тонн, або +3% до попереднього, ціни на культуру йдуть вгору. За попередніми розрахунками аналітиків асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ), середня ціна за тонну сої в Україні наступного маркетингового року може становити 393 долари (+12% до 2015/16 МР).

 Хто ж винен?  НА УКРАЇНСЬКОМУ ринку гречки, ... Читати далі »

Категорія: Дайджест | Додав: CNTB, 02.10.2016

КАБМІН затвердив і направив до Верховної Ради проект основних напрямів бюджетної політики на 2017 рік, серед яких і програма прямої підтримки малих і середніх сільськогосподарських виробників із бюджетів усіх рівнів. Її фінансування становитиме всього один відсоток валового виробництва аграрної продукції за 2016 рік. Чи не замало для галузі, яка створює понад 30 відсотків ВВП? Коментуючи це рішення, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман поставив перед Кабміном завдання розробити формулу надання прямої держдопомоги, яка враховувала б ефективність фермерського господарювання. «Пріоритет — маленькі і середні фермерські господарства. Ми повинні розробити формулу підтримки на гектар площі з урахуванням коефіцієнта виробленої продукції, тобто стимулювати не просто обробіток землі, а й розширення виробництва, збільшення врожайності, вдосконалення технологій, упровадження органічного виробництва, переробки», — наголосив він.

     & ... Читати далі »

Категорія: Дайджест | Додав: CNTB, 02.10.2016

СТАТТЮ за назвою «Війна макаронів: як Україна стала основним постачальником зерна в Італію» опублікувало видання Corriere della Sera. Тамтешні аграрії б’ють на сполох: майже 40% італійських макаронів виробляються з іноземного зерна. При цьому Україна є третьою країною за обсягами поставок пшениці в Італію — після Канади і Франції. «Тільки в 2015 році поставки пшениці з України в Італію збільшилися вчетверо — до 579 тисяч тонн», — пише видання. За даними експертів, Україна покриває близько 10% потреб італійських виробників макаронів у пшениці твердих сортів. На думку італійців, така ситуація склалася невипадково. «Зростання імпорту пшениці з України відповідає чіткій стратегії ЄС — щоб цей аграрний гігант став «житницею Європи». Цьому сприяє Угода про вільну торгівлю між Україною та ЄС, яка набула чинності 1 січня 2016 року, де частково усунуті додаткові імпортні мита, що робить українське зерно конкурентоспромож ... Читати далі »

Категорія: Дайджест | Додав: CNTB, 02.10.2016

Украина импортировала минеральных удобрений в 2015 году на сумму 709 млн долларов, что на 20% больше, чем в 2014 году. Об этом сообщает Капитал со ссылкой на сайт Государственной фискальной службы. В то же время экспорт минудобрений составил 535 млн долларов. Таким образом Украина, которая была одним из основных экспортеров минудобрений в 2015 году получила отрицательный торговый баланс по данным товарам — 174 млн долларов. В 2014 году этот баланс еще был позитивным — экспорт превысил импорт на 103 млн долларов. Больше всего минудобрений в 2015 году было импорторовано из России — на 523,5 млн долларов (смешанных удобрений на 343,5 млн долларов, азотных — на 170 млн долларов). Это на 11,3% больше, чем в 2014 году. Данная тенденция сохранилась и в 2016 году — за январь-май импортировано было минудобренний на 325 млн долларов (на 50% больше, чем за ... Читати далі »

Категорія: Дайджест | Додав: CNTB, 02.10.2016

Англо-голландський концерн Unilever відкрив фабрику в Гостомелі Київської області, де буде випускати чай марок Lipton, Brooke Bond і "Бесіда"

Про це передає depo.ua з посиланням на "Економічну правду". Як наголошується, робота над цим інвестиційним проектом компанії в Україні почалася в середині минулого року. "Чайне виробництво в селищі Гостомель відкрили в рекордні терміни - 9 місяців з моменту вибору відповідного майданчика до офіційного запуску", - йдеться у прес-релізі. Згідно з повідомленням, загальний обсяг інвестицій у фабрику і склад логістичного провайдера Logistic Plus загальним метражем 9 тисяч м2 вже становив 8,3 мільйони євро, саме ж підприємство допомогло створити 100 нових робочих місць, у тому числі 20 високотехнологічних."Реалізувати проект чітко за планом Unilever вдалося у тому числі ... Читати далі »

Категорія: Дайджест | Додав: CNTB, 02.10.2016

Депутаты Верховной Рады Украины, в том числе и члены Комитета ВР по вопросам налоговой и таможенной политики, в ходе рабочих встреч с Министерством финансов договорились о создании с 2017 году единого реестра возмещения НДС при экспорте зерна, вместо существующих в настоящее время двух, и подготовили соответствующий законопроект. Об этом заявил заместитель главы указанного комитета, депутат ВР Андрей Журжий."С Министерством финансов достигли полного согласия, что у нас в следующем году должен быть один реестр возмещения налога на добавленную стоимость без какого-либо дополнительного критерия и в порядке очередности, чтобы экспортер четко мог рассчитывать на спокойное возмещение НДС без коррупции", — сказал он.При этом Андрей Журжий добавил, что соответствующая законодательная инициатива уже подготовлена и будет передана на рассмотрение парламента осенью.

                        delo.ua/

Категорія: Дайджест | Додав: CNTB, 02.10.2016

Иран намерен импортировать весь спектр аграрной продукции из Украины. Об этом сообщил министр агрополитики Тарас Кутовой, сообщает пресс-служба ведомства."Один из самых активных игроков, с которым мы проводим большую часть переговоров, — это Иран. В силу того, что санкции с этой страны сняты, она демонстрирует очень большое желание. Мы тоже хотим войти с ними в активное торговое сотрудничество. Иран интересуют не только зерновые, а весь спектр продукции", — рассказал Кутовой.По мнению министра, Иран в ближайшее время может стать крупнейшим партнером Украины в вопросах агропромышленной отрасли, с целью обеспечения своей продовольственной безопасности.Кутовой отметил, что есть и определенные "теоретические препятствия" на рынках сбыта для Украины. В частности, это касается фитосанитарных и ветеринарных норм.Вместе с тем, он подчеркнул, что работа с налаживанием функционирования Госпродспоживслужбы продвигается, а служба — институционально растет.< ... Читати далі »

Категорія: Дайджест | Додав: CNTB, 02.10.2016

Премьер-министр рассказал об объёме теневой экономике в стране

Премьер-министр Украины Владимир Гройсман поделился оценками экспертов теневого рынка спирта в Украине. Об этом г-н Гройсман проинформировал на заседании правительства в пятницу, 1 июля.

 

Владимир Гройсман: «По оценкам экспертов, теневой рынок спирта — 3,6 млрд гривень».

Г-н Гройсман отметил, что теневой сектор аккумулирует около одного триллиона гривень, которые «могут работать на украинцев».По оценке главы правительства, около 45–60% экономики Украины находятся «в тени». Ранее БИЗНЕС писал, что глава Фонда государственного имущества Украины (ФГИУ) Игорь Билоус рассказал о планах по приватизации государственного предприятия (ГП) «Укрспирт». Также сообщалось, ... Читати далі »

Категорія: Дайджест | Додав: CNTB, 02.10.2016

Производство семян подсолнечника стало самым прибыльным видом аграрного бизнеса по итогам 2015 года с показателем рентабельности 80,5% в гривне, а производство яиц заняло второе место с показателем 60,9%, сообщила пресс-служба Министерства аграрной политики и продовольствия. В пресс-службе отметили, что по сравнению с предыдущим годом лидеры не изменились, но если рентабельность производства яиц увеличилось на несколько процентов, то подсолнечника – более чем в два раза. Гривневая рентабельность производства овощей открытого грунта в 2015 году составила 47,5%, зерна – 43,1%, сахарной свеклы – 28,2%, картофеля – 24,2%, свинины – 12,7%, молока – 12,6%. Самый большой показатель убыточности - у производства мяса овец и коз (-29,6%), далее идут производство мяса крупного рогатого скота (-17,9%) и мяса птицы (-6,1%). Как сообщал УНИАН, по данным Государственной службы статистики, доля предприятий аграрного сектора (сельское, рыбное и лесное хозяйство), ... Читати далі »

Категорія: Дайджест | Додав: CNTB, 02.10.2016

Українські виробники  можуть бути досить конкурентними на світовому ринку яловичини, адже це той вид продукції, за яким ринок значно ширше ніж по свинині. Про це повідомив економіст департаменту технічної співпраці Продовольчої сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак під час виступу на конференції «М’ясний бізнес України», що відбулася в Києві 30 червня.   

В якості потенційних ринків збуту української яловичини, експерт ФАО, зокрема, назвав країни арабського світу, які є величезним споживачем цього м’яса і знаходяться до нас доволі близько. Крім того, на думку Андрія Ярмака, яловичина -  єдиний вид м’яса, за яким Україна може конкурувати навіть на ринках ЄС за умов забезпечення необхідних показників безпечності продукції.«Якщо говорити про яловичину, то внутрішній ринок у нас є одним з найслабкіших місць, адже тут висока залежність від рів ... Читати далі »

Категорія: Дайджест | Додав: CNTB, 02.10.2016
« 1 2 ... 467 468 469 470 471 »