(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Збільшення валової продукції сільського господарства в 2016 році складе 3%, прогнозує міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий.

«У нас два роки поспіль падіння по валовій продукції сільського господарства, і тільки цього року ми плануємо позитивні зміни і позитивний приріст на рівні майже 3%», ‒ повідомив він під час  засідання Кабінету Міністрів. Звертаючись до народних депутатів, Тарас Кутовий зазначив, що цих результатів можна досягти лише за умови розширення прямої підтримки малих і середніх сільгоспвиробників.

 

                      agronews.ua

Категорія: Дайджест | Додав: CNTB, 02.10.2016

Уряд України обговорить продовження Росією продембарго до кінця 2017 р., відповідь буде дзеркальною, заявила торговий представник України Наталія Микольська.

Раніше прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв повідомив, що  підпише постанову на виконання указу президента про продовження заходів щодо країн ЄС. У документі передбачається продовження до 31 грудня 2017 р. заборони на ввезення в Росію сільськогосподарської продукції, сировини, продовольства, країною походження яких є США, країни ЄС, Канада, Австралія, Королівство Норвегія, Україна, Республіка Албанія, Чорногорія, Республіка Ісландія і князівство Ліхтенштейн."Ми розглядали це питання внутрішньо: пропозиція Міністерства економічного розвитку і торгівлі - продовжити наше ембарго на аналогічний період, на який відповідно Російська Федерація продовжила своє. Ми з цією пропозицією будемо виходити на Кабінет міністрів і розглядати відповідне рішення. Пропозиція Мінекономрозвитку - діяти дзеркально& ... Читати далі »

Категорія: Дайджест | Додав: CNTB, 02.10.2016

Дію кредитної угоди з Європейським інвестиційним банком на виділення € 400 млн для аграріїв терміном на 12 років не буде продовжено на наступний рік через бюрократичні перепони.

Про це розповів перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Андрій Журжій. «На превеликий жаль, ця угода на наступний рік не продовжена, і тому їй не можна буде скористатися», - сказав Журжій.При цьому, він зазначив, що ситуація носить системний характер.«Це не єдиний такий випадок - є багато прикладів, коли через бюрократичні неузгодженості не вибирають той чи інший кредит, і це не через змову, а через непрофесіоналізм», - підкреслив чиновник.Відносно кредитної угоди з ЄІБ, за словами першого заступника голови комітету, готується звернення до Міністерства фінансів України з тим, щоб зробити кроки для виправлення ситуації.

           & ... Читати далі »

Категорія: Дайджест | Додав: CNTB, 02.10.2016

Розгляд питання про необхідність та початок перевірки сільгосппідприємств щодо відшкодування ПДВ перенесено. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий на своїй сторінці в соцмережі Facebook в п'ятницю. 

"Переконав сьогодні колег на Кабміні перенести розгляд питання про необхідність та початок перевірки підприємств щодо відшкодування ПДВ. Моя позиція є наступною: якщо перевірки і є дійсно необхідними, то їх термін повинен бути не рік, як це зараз пропонує Мінфін, а місяць, максимум два. Більше того, перевірка повинна здійснюватися лише на суб’єктах, щодо яких є підозри. І цей перелік повинен бути вичерпним. А не необмежений, як до цього планувалося. Бо, якщо і є зловживання з відшкодуванням ПДВ, то це точно в царині великих гравців, а не маленького сільського виробника. Якщо зараз би ... Читати далі »

Категорія: Дайджест | Додав: CNTB, 02.10.2016

Україна встановила новий рекорд експорту зернових, який перевищив минулорічний показник майже на 5 мільйонів тонн, повідомляє прес-служба Мінагрополітики в суботу.

Попередні обсяги експорту зернових культур у 2015/2016 маркетинговому періоді склали 39415 тисяч тонн. Зокрема експортовано: 

- пшениці-17354 тис. тонн;  кукурудзи-17396 тис. тонн;  ячменю – 4409 тис. тонн;  інших зернових – 256 тис тонн. 

Минулорічні обсяги експорту перевищено на 4610 тисяч тонн, або на 113%.

Нагадаємо, що к попередньому 2014/2015 маркетинговому році обсяг експорту склав 34805 тис. тонн. З 1 липня розпочався новий маркетинговий рік 2016/2017, який завершиться 30 червня 2017 року.

                      agronews.ua

Категорія: Дайджест | Додав: CNTB, 02.10.2016

Україна і Молдова готові знайти взаємоприйнятні торгові рішення і відновити торговельні відносини між двома країнами, обмежені взаємними бар'єрами навесні поточного року. Як повідомили в прес-службі уряду, відповідні домовленості були досягнуті в ході телефонної розмови прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з прем'єр-міністром Молдови Павлом Філіпом.

Як підкреслили в прес-службі, глави урядів домовилися якнайшвидше відновити практичну роботу Міжурядової українсько-молдовської змішаної комісії з питань торгово-економічного співробітництва, яка не проводила засідань з 2011 року. Гройсман зазначив, що міжурядова комісія повинна стати ефективним і ключовим інституційним механізмом двосторонньої взаємодії.«Сторони окремо обговорили ситуацію навколо існуючих обмежень в торгівлі між двома державами і домовилися про пошук взаємоприйнятних рішень, які дозволять налагодити повноцінну торгову взаємодію», - повідомили в уряді.Прем'єр- ... Читати далі »

Категорія: Дайджест | Додав: CNTB, 02.10.2016

За прогнозом FAO, який озвучив Кайрат Нажмедінов, старший економіст регіонального офісу FAO в Європі та Центральній Азії на першій міжнародній конференції GRAIN UKRAINE в Одесі, глобальний рівень виробництва зернових та злакових у 2016 році становитиме 2 543 млн т (+0,6% до 2015 року). Глобальне виробництво пшениці навряд зростатиме в порівнянні до 2015 року, тоді як обсяги виробленого рису та кормових зернових матимуть позитивний приріст.

Світове споживання злакових у 2016/17 МР складе 2 546 млн т (+1% до 2015 року). Поточний прогноз перехідних залишків злакових культур становить 642 млн т. Прогнозоване скорочення глобальної торгівлі злаковими становитиме майже 2% (369 млн т 2016 року), порівняно з 2015 роком, відповідно до передбаченого падіння попиту на сорго та ячмінь.Продовольча безпека залишається одним з найбільших викликів майбутнього. За останні десять років ріст виробництва злакових склав 20%, однак все одно більше 800 млн людей голодували або відч ... Читати далі »

Категорія: Дайджест | Додав: CNTB, 02.10.2016

Міністерство аграрної політики та продовольства України продовжує процес приватизації держпідприємств.На сьогодні до переліків об’єктів державної власності, що підлягають приватизації у 2015-2016 роках, включено 86 державних підприємств, що належать до сфери управління міністерства. 24 із цих підприємств спершу повинні бути виключені з числа об’єктів затвердженого Законом України «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації».

Наразі Фондом державного майна України та його регіональними відділеннями прийнято рішення про приватизацію 14 державних підприємств, що належать до сфери управління Мінагрополітики. 11 з них міністерство  вже передало органам приватизації. Земельний банк цих 11 держпідприємств складає – 10866,16 га.Крім цього, 18 державних підприємств, що належать до сфери управління Мінагрополітики, очікують прийняття Кабінетом Міністрів України окремих рішень про їх прива ... Читати далі »

Категорія: Дайджест | Додав: CNTB, 02.10.2016

З 3 липня 2016 року на Закарпатті розпочала свою роботу експертна місія Європейського Союзу з проведення оцінки загроз і ризиків щодо ситуації на території ДП «Солотвинський солерудник». Ініціаторами цього заходу виступило Мінагрополітики спільно з Закарпатською ОДА. До участі також залучено фахівців Мінприроди, ДСНС, МЗС, наукових установ.

Мінагрополітики представляють заступник Міністра Олена Ковальова та заступник директора Департаменту продовольства Володимир Пугачов. У складі делегації з ЄС – представник Генерального Директорату Європейської Комісії Едмундс Акітіс та спеціалісти Угорщини на чолі з представником Уряду Іштваном Йоо.Метою експертної місії ЄС є оцінка реальної екологічної ситуації, що склалася на території ДП «Солотвинський солерудник» і селища Солотвино, визначення подальших спільних дій для її подолання.

                &n ... Читати далі »

Категорія: Дайджест | Додав: CNTB, 02.10.2016

Урядовий законопроект щодо державного регулювання виробництва та реалізації цукру № 4532 «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України щодо державного регулювання виробництва і реалізації цукру» підтримав Комітет Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, повідомляє прес-служба Мінагрополітики у вівторок. 

«Ми обговорювали цей законопроект з Національною асоціацією цукрових виробників, яка підтримала це рішення», - зазначив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий під час обговорення законопроекту із парламентаріями. Згідно із пояснювальною запискою законопроекту, сьогодні державою для регулювання ринку цукру використовуються не стільки економічні, скільки адміністративні методи. Економічними наслідками впливу існуючих законів, що регулюють галузь, стало гальмування вирощування цукрових буряків та роботи цукрових заводів, які не можуть реал ... Читати далі »

Категорія: Дайджест | Додав: CNTB, 18.09.2016 | Комментариев нет
« 1 2 ... 468 469 470 471 »