(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

10 фактів про їжу, які назавжди змінять Ваш спосіб харчування

Цікаві та корисні факти про їжу, прочитавши які, Ви переглянете своє ставлення до певних продуктів

Заморожені фрукти можуть бути кориснішими за свіжі

Свіжі фрукти є найкращими - у більшій частині випадків. Дослідження показують, що заморожені фрукти, як правило, повноцінні в харчуванні, і можуть, навіть, запропонувати більше переваг, ніж їхні свіжі колеги. Одне дослідження з Каліфорнійського університету в Девісі показало, що заморожування фруктів допомагає зберегти такі поживні речовини, як вітамін Е і мінерали, такі як кальцій і залізо. Заморожені фрукти роблять поживну їжу доступною для нас цілий рік.

 

Не всі вина є вегетаріанськими

Віднесіть це під категорію незручних фактів про продукти: хто б міг здогадатися, що ваше вино може не бути вегетаріанським? Це правда, говорять дієтологи. Для того, щоб зробити вино прозорим, використовуються засоби для очищення - зазвичай казеїн (молочний білок), альбумін (яєчний білок), желатин (тваринний білок) і ізинглас (білок рибного міхура). Незважаючи на те, що після обробки цих продуктів, як правило, не залишається решток цих речовин, проте ті, хто виступає проти використання тваринних білків у їжі, повинен шукати вино, спеціально позначене як "веганське".

 

Жорстка дієта може спричинити пошкодження мозку

Австралійське дослідження показало, що люди, які їдять багато обробленої нездорової їжі, мають помітно менший гіпокамп - частину головного мозку, що є вирішальною для навчання та пам'яті, ніж ті, хто їсть переважно свіжі, цілі продукти. А в 2017 році дослідження, опубліковане в журналі American Heart Association Stroke, показало дивовижне нове спостереження та зв'язок між дієтою та хворобою Альцгеймера. Люди, які пили один раз або більше штучно підсолоджених напоїв на день, були майже втричі більш схильними до розвитку деменції, ніж ті, хто пив менше одного такого напою на тиждень. Урок: Їжте (і пийте) кращі продукти, необхідні для мозку.

 

Оброблена їжа не вся є шкідливою

У людей виникає бурхлива реакція на термін "оброблені продукти", але вони не всі погані. Це просто залежить від рівня та виду обробки. Візьміть, наприклад, 100% виноградний сік. Оскільки він виготовляється шляхом розчавлювання цілого винограду (включаючи шкіру, насіння і пульпу), завдяки чому залишаються корисні для здоров'я і імунітету поживні речовини в цих фруктах, які у природі є досить короткочасними з точки зору вегетаційного періоду рослини, а ми можемоотримувати їх цілий рік. Аналогічним чином, обробка помідорів збільшує біодоступність лікопіну, компоненту, який бореться з раком, що і робить деякі оброблені продукти відмінним варіантом. Дослідження показали, що розпарювання брокколі може підвищити рівень антиоксидантних сполук, що сприяють здоров'ю

 

Кава є головним джерелом антиоксидантів у нашій дієті

Згідно з дослідженням науковців з Університету Скрентона в Пенсільванії, кава є джерелом номер один антиоксидантів в дієті більшості людей. Антиоксиданти, як ви, мабуть, чули під час вивчення інших фактів про харчування, відмінно підходять для боротьби зі старінням і хворобами серця. Але перш, ніж ви підеде готувати чергову чашку кави, пам'ятайте про це: кава не є занадто багатим джерелом цієї речовини. Вона просто виходить на перше місце, тому що решта продуктів у нашій дієті містять ще менше корисних речовин, адже часто ми не дотримуємось раціонального харчування. Вживайте зелень, ягоди і горіхи, щоб отримати більше користі.

 

ukr.media › Їжа

Добавил: CNTB, 06.11.2020, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 275 | Загрузок нет | Рейтинг: 0.0