(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Австралійський фермер вирощує телятину зі смаком шоколаду

Цікава новина для м'ясоїдів і любителів солодощів одночасно! Австралійський фермер вирощує корів, м'ясо яких зі смаком шоколаду, тому що він годує їх шоколадом!

Кажуть, що шоколад робить всіх щасливими, і мабуть корови не є в цьому випадку винятком. Протягом останніх 10 років, Ферма «Mayura» у південній частині Австралії годує свою велику рогату худобу шоколадом та іншими солодощами, змішуючи їх із звичайними кормами. І дійсно вражаючі результати.Коли Скотт де Бруїн, керуючий партнер ферми «Mayura», повернувся на ферму свого батька на узбережжі Австралії, в 1998 році, він відразу вирішив, що хоче зробити щось особливе. Зробити, щось таке щоб їх яловичина виділялася серед інших тваринницьких ферм по всьому світу , Але він не знав, як саме це можна зробити. Тому він звернувся до фахівця великої рогатої худоби з Японії, який провів два роки на фермі експериментуючи з раціоном харчування корів. Врешті-решт вони експериментальним шляхом вивели особливий щоденний раціон для корів — спеціальна суміш звичайного корму , з шоколадом, цукерками, мармеладом, полуницею з вершками. Додавання шоколаду в щоденний раціон корів на фермі «Mayura» почалося як простий експеримент, але в кінцевому підсумку призвело до того, що їхня яловичина стала однією з найдорожчих в світі! «Багато хто з моїх клієнтів приїжджають, щоб купити яловичину від «Mayura» навіть два-три рази в тиждень. Вони обожнюють наше м'ясо, бо воно має ідеальний баланс жиру, багатого аромату і ніжної текстури, - розповів володар зірки Мішлен шеф Умберто Бомбана журналу Forbes. Шейн Осборн, шеф-кухар і співвласник знаменитого ресторану в Гонконзі, додає, що унікальна солодкість цього м'яса, легкий натяк на шоколадний присмак і масляниста текстура роблять яловичину від «Mayura» кращою для стейків. Незважаючи на те, що Скотт де Бруїн, вперше почав годувати свою худобу шоколадом ще в 2006 році, він стверджує, що тільки в 2010 зрозумів, наскільки він був важливий в раціоні, після того як він вирішив вивести її з раціону тварин, щоб зробити м'ясо «Пінкер» більш мармуровим. Два місяці потому, клієнти почали дзвонити йому і питати «Що ви зробили? Ваше м'ясо вже не таке смачне як раніше. Після цього де Бруїн негайно повернув шоколад в раціон харчування. Де Бруїн говорить, що він починає годувати телят шоколадом, коли їм виповнюється 30 місяців, і лише трохи збільшує його дозу, чим ближче телята до бійні. На питання, чи надає молочний шоколад негативний вплив на здоров'я великої рогатої худоби, Скотт де Бруїн відповідає:  «Ні, на відміну від людей, споживання великої кількості шоколаду, ніяк не відбивається на здоров'ї великої рогатої худоби. Люди часто запитують мене наскільки це етично годувати корів шоколадом. Все, що я можу сказати, що в ці останні чотири місяці, мої корови дійсно щасливі».Як ви вже могли здогадатися розкішна яловичина з ферми «Mayura» коштує не дешево. Forbes повідомляє, що звичайний стейк з цього м'яса продається за ціною $ 288, але ті, хто може собі це дозволити стверджують, що це варто кожного цента. Ферма «Mayura» є єдиною в світі, яка використовує солодощі саме для поліпшення смаку.

                agronews.ua

Добавил: CNTB, 12.12.2016, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 652 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0