(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Грибне м'ясо: вчені презентували неймовірну розробку

24 Агро.-25.12.2021 

Пошук альтернативних методів виробництва м'яса активно триває. Дослідники знаходять нові методи створення продукції.

М'ясо з грибів. Американський стартап Meati представив своє м'ясо. Дослідники створили продукт з ферментованого міцелію, який структурували як шматки м'яса. Як розповіли працівники стартапу, кінцевий продукт — це просто міцелій з приправами. Порція такого м'яса вагою 140 грамів містить 25 грамів білка та третину добової норми клітковини. Окрім того, в "грибному м'ясі" менше натрію та насичених жирів, ніж конкурентних продуктах рослинного походження. Також виробництво сої потребує в рази більше землі, аніж вирощування грибів. Вже незабаром Meati запустить продукт у США, а в разі успіху працюватиме над його поширенням і в інших країнах.

agro.24tv.ua/

Добавил: CNTB, 18.02.2022, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 226 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0