«Харчові» інновації в Україні та світі
стати альтернативним способом поліпшення апетиту споживача. Концентрований запах при відкритті впливатиме на рецептори і попередньо поліпшуватиме ферментативну активність шлунку для кращого засвоєння біологічно активних комплексів.
Впродовж січня — вересня 2018 р. венчурні фонди інвестували понад $2 млрд у технології для харчової промисловості
Використання теплої і світлої колірної гами при розробці харчових продуктів теж покращує травні процеси. Для здорових продуктів підійдуть зелені або трав’янисті кольори. Також дослідники встановили, що заміною звичним і не дуже корисним глутамату натрію, рибонуклеотидам й ароматизаторам, ідентичним натуральним, можуть служити дріжджові екстракти та гідролізати рослинних білків. Ці дослідження вже стають основою для інноваційних продуктів харчових підприємств.
Варто відзначити здобутки українського FoodTech — він розвивається, хоч і за межами країни. Зокрема, український стартап Allset з бронювання столиків у ресторанах став одним з найбільш швидкозростаючих стартапів на американському ринку FoodTech.
Під час найбільшої виставки споживчої електроніки CES-2019 у Лас-Вегасі українці представили 3D-принтер, що може створювати будь-які фігури з шоколаду, сиру, хліба або будь-якої іншої харчової сировини. Принтер коштує близько $1500. Виробники планують запропонувати його клієнтам з готельно-ресторанного бізнесу та з креативних індустрій.
http://marketing-r.com.ua/харчові-інновації-в-україні-та-світ/