(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Китайські вчені створили м’ясо з одноклітинних організмів. Воно підвищує імунітет. Newfood. – 24.06.2021

Newfood. – 24.06.2021

Гонконзька біотехнологічна компанія Geb Impact Technology отримала грант від уряду на вирощування мікроводоростей для виготовлення м’яса та морепродуктів на рослинній основі.

Кошти від Гонконгського фонду інновацій та технологій (ITF) будуть спрямовані на підтримку проєкту з розробки передової технології ферментації з використанням мікроводоростей для створення рослинних альтернатив м’яса. Як повідомляє стартап, будуть культивувати штам одноклітинних водоростей евглена (еuglena). Раніше компанія розробила Chlorella vulgaris та Haematococcus Pluvialis для застосування в рослинній косметиці. Проєкт у розмірі 2 мільйони гонконгських доларів (приблизно $257 тис.) зосереджений на водоростях евглена завдяки унікальному вмісту білка, бета-глюкану, ейкозапентаєнової кислоти (ЕРА) та докозагексаєнової кислоти (DHA). Крім того, цей штам є природним джерелом полісахаридної клітковини, яка активує імунні клітини та покращує стійкість до вірусних та бактеріальних інфекцій. Додатковою перевагою є те, що мікроводорості не містять основних алергенів та не є ГМО, що робить їх придатним інгредієнтом для розвитку альтернативних білків. Команда вже успішно виготовила суху біомасу з еuglena із вмістом білка понад 50%, повідомив Джеймс Чанг, засновник та генеральний директор компанії.

newfood.media/

Добавил: CNTB, 01.07.2021, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 256 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0