Корисні добавки до чаю: зміцнюємо імунітет
У холодну пору року улюблені напої допоможуть не тільки зігрітися і відпочити, а й зміцнити імунну систему. Що додати до чаю та кави, щоб отримати максимум користі — читайте у статті!
Шипшина — її також називають "дикою трояндою" — багата на вітаміни групи В, P, K, E. Високий вміст вітаміну С робить напій із шипшини потужним засобом для зміцнення захисних систем організму. Крім того, в шипшині міститься велика кількість мікроелементів: калій, магній, кальцій, залізо, марганець, фосфор та ін. Сушені плоди шипшини можна заварювати як окремий напій або додавати до класичного чаю.
Обліпиха — справжній рекордсмен за вмістом вітаміну С! Також помаранчеві ягідки багаті вітамінами групи В, Е К, РР, марганцем, залізом, цинком, калієм, магнієм і органічними кислотами. Все це допомагає організму протистояти простудним захворюванням. Обліпиха добре поєднується із чорним чаєм, фруктовими та ягідними напоями.
Імбир — корисний як у свіжому, так і в сушеному вигляді. Корінь імбиру не тільки тонізує, зігріває та активізує обмін речовин — він підвищує імунітет і активно сприяє одужанню. Завдяки унікальному смаку і багатому складу (вітаміни С, В1, В2, калій, кальцій, залізо, марганець і тд), імбир став кулінарним символом осінніх та зимових свят.
Журавлина — смачні яскраво-червоні ягоди містять велику кількість аскорбінової кислоти, вітамінів B1, B2, B5, B6, PP, заліза, калію та органічних кислот. Журавлину в свіжому і сушеному вигляді можна додавати не тільки до напоїв, а й до випічки, десертів, м'ясних і овочевих страв.
Ехінацея — зазвичай продається у вигляді сиропів і настоянок. Екстракт ехінацеї активує імунну систему та збагачує організм кальцієм, залізом, селеном і вітамінами. Додавайте сироп з ехінацеєю до чорного чаю або кави та насолоджуйтеся оригінальним, корисним напоєм!
Цитрусові — традиційна добавка до гарячих напоїв в осінньо-зимовий період. Велика кількість вітаміну С, виразний смак і аромат кірочок і шматочків цитрусових зроблять будь-який напій яскравим таі корисним!