(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Стало відомо, яке м’ясо найкорисніше для організму людини

AgroNews.ua. -14.09.2022

Дієтолог Галина Незговорова розповіла про користь вживання м’яса та яка його добова норма для організму людини. Про це повідомляє 1plus1.ua, пише agronews.ua.

 

М’ясо для українців є невід’ємним елементом щоденного раціону. Зазвичай любителі цього продукту не задумуються, яке з них корисніше – червоне чи біле. Проте дієтологи впевнені, що різниця між видами м’яса існує, до того ж його правильне вживання може позитивно впливати на всю роботу організму. Корисні властивості м’яса: - М’ясо є унікальним джерелом білку. - Є джерелом вітамінів групи В. - Забезпечує нормальну роботу усіх органів та систем. - Містить залізо, яке вкрай необхідне для кровотворення. Усе м’ясо умовно поділяють на біле та червоне. Біле м’ясо – це домашня птиця, а також кролик, риба та інші морепродукти. Червоне м’ясо – це баранина, яловичина і свинина. Качка, хоч і є м’ясом домашньої птиці, проте також відноситься до червоного м’яса. Дієтологи вважають, що червоне м’ясо менш корисне, ніж біле. Там забагато насичених жирів і холестерину, який провокує збільшення ваги, а також може бути шкідливим для серця. Вживання червоного м’яса в нерозумних кількостях може призводити до розвитку раку. Біле м’ясо навпаки майже не має протипоказань з боку лікарів, воно ідеально підходить тим, хто намагається схуднути, знизити рівень холестерину в крові та веде здоровий спосіб життя. Вони рекомендують для щоденного раціону вибирати кролятину, адже вона найкраще з усіх сортів м’яса засвоюється в нашому організмі, є нежирною та містить більше білка та ненасичених жирних кислот, які життєво необхідні нашому організму. Якщо ви на дієті, то краще обирати м’ясо кролика. Він менш калорійний, містить набагато більше білку, – запевняє експерт .З червоних сортів найкращою вважається телятина, її рекомендують їсти всім, хто на дієті і навіть маленьким дітям. Утім, однозначно сказати, яке м’ясо корисніше – біле чи червоне – складно. Усе залежить від того, скільки саме його у раціоні та у якому вигляді воно вживається. Вважається, що щоденна норма м’яса має бути 1 г на 1 кг нормальної ваги. Тобто для дорослої людини – це приблизно 70 г м’яса на день. Добова норма м’яса має бути розміром з долоньку, товщиною не більше 0,5 см, – підкреслює Галина Незговорова. Краще не вживати смажене чи копчене м’ясо. Корисніше вживати його у відвареному, тушкованому вигляді чи на грилі.

 

agronews.ua

Добавил: CNTB, 22.09.2022, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 130 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0