(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Сучасні овочі та фрукти мають менше корисних елементів

Вчені розповіли, що нові сорти овочів та фруктів поступаються корисними властивостями аналогам, які були виведені кілька століть назад.

Протягом трьох років дослідники вивчали хімічний склад сортів овочів та фруктів, що були виведені у різний час. Для експериментального дослідження було відібрано сорти яблук, бананів, манго, цибулі. Висновком роботи вчених є визначення суттєвої відмінності між складом корисних речовин у сортах рослин виведених з різницею у кілька століть. Сучасні овочі та фрукти мають менше корисних елементів через значну кількість генетичних модифікацій.Втручання людини у природні процеси зробили сучасні природні продукти бідними на корисні елементи. Також причиною цього явища є  виснаження землі, що також зменшує силу рослин та їх користь.

                   agronews.ua

Добавил: CNTB, 10.01.2017, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 607 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0