В Ізраїлі розробляють інноваційне покриття для овочів
AgroNews.ua. -08.01.2020
Харчові розчини для фруктових та овочевих покриттів, мають зменшити відходи та замінити пластикову упаковку Пише AFN.
Поки, як пояснює команда, Sufresca зосереджується на огірках, помідорах, цибулі, часнику і перці – тому що для цих продуктів існує менше практичних рішень для покриття, на відміну від яблук чи цитрусових, як лимон, де депонування воском вже давно є загальною практикою. “Sufresca розробила шар покриття GRAS (загальновизнаний як безпечний). Він продовжує термін зберігання, запобігає втратам, дозволяє продовжувати обмін речовин, необхідний для збереження свіжості та харчової цінності фруктів і овочів”, – сказав доктор Ідо Шехтер, генеральний директор Агроінноваційний фонд, який вже вклав у компанію 800 000 доларів. Не тільки Sufresca успішно розробляє біоупаковку. Так, компанія Apeel Sciences розробила порошок на основі шкірки з апельсинів, який розчиняють у воді та застосовують для пакування. Індонезійський стартап Evoware створив з водоростей харчову обгортку, яка здатна розкладатися після використання. Компанія Hazel Technologies запропонували саше, які вдвічі збільшуює термін зберігання продуктів та запобігає гниттю чи появі грибка. Усі ці інноваційні винаходи є альтернативою пластику.
agronews.ua