(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

В Україні створюють власні технології виробництва рослинного м’яса

AgroNews.ua. – 18.11.2020

Одразу декілька українських компаній займаються розробленням рослинного м’яса. Головна проблема – відсутність сировини, майже вся вона не українська, а завозиться переважно з країн Європи та Америки, розповів Андрій Черуха, засновник Eat me at, компанії, яка першою почала виробляти вітчизняне рослинне м’ясо. Про це повідомляє  Seeds, пише agronews.ua.

За його словами, в України є великий потенціал із виробництва рослинного м’яса, бо в країні вирощується багато сої, гороху, які є його основою. «Але поки що ми не знайшли український текстурат – ізолят білка, який би підходив за своїми властивостями. Тому впевнений, що в найближчому майбутньому ми зможемо суттєво знизити вартість рослинного м’яса завдяки використанню українських інгредієнтів», – зауважив він. Зокрема, основна проблема з сировиною для виготовлення рослинного фаршу Eat me at – це те, що майже вся вона не українська, а завозиться переважно з країн Європи та Америки, зазначив Андрій Черуха. «Конкуренція стимулює бути кращим і швидше розвиватися, тому ми ставимось до неї позитивно. Ми чули, що декілька українських компаній уже також займаються розробленням рослинного м’яса. Наша глобальна мета полягає в тому, аби змінити традиційну м’ясну індустрію з використанням тварин на гуманнішу, екологічнішу, кориснішу для здоров’я індустрію, де м’ясо виготовлятиметься з рослин», – каже Андрій Черуха.

agronews.ua

 

Добавил: CNTB, 27.11.2020, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 308 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.3