Вчені розкрили секрет привабливості пива
Бельгійські вчені з Фламандського інституту біотехнологій розкрили секрет привабливості пива для людини. Вони виявили, що дріжджі, що використовуються у виробництві пива, крім спирту і газу, виділяють складні ефіри із запахом фруктів, який є спокусливим для людини, а також для плодових мушок-дрозофіл. Ці ефіри впливають не тільки на запах пива, але і на його смак.
Таким чином, різні штами дріжджів визначають смакові і ароматичні властивості даного алкогольного напою, і відмінності в смаку і ароматі пива обумовлені різноманітністю культур дріжджових грибів. Також було встановлено, що якщо з дріжджів видалити ген ATF1, пов'язаний з синтезом складних ефірів, то пиво, приготоване з використанням таких дріжджів, втратить свою привабливість для мух і, можливо, для людини.
https://prokudem.ru/kulinarni-novini