(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

24 січня – День народження ескімо

Свій винахід американець Християн Кент Нельсон назвав «ескімо-пай» – пиріжок ескімоса. Це був брикет морозива в шоколадній глазурі. Ескімо в тому вигляді, яким ми звикли його бачити стали випускати в 1935 році. Французи стверджують що , слово «ескімо» прийшло від них. Так називали дитячий комбінезон, схожий на ескімоський костюм.  Таким чином, морозиво ескімо - це морозиво, «одягнене в комбінезон». Хімічний вміст справжнього ескімо  відрізняється високою якістю. До складу таких ласощів входять важливі амінокислоти, глюкоза, вітаміни А, D, С, кальцій, фосфор, тваринні жири. Від ласощів морозивом може покращитись настрій, робота серцевого м`яза, стан нервової системи, функціонування органів зору. Дослідження показали, що люди, які регулярно вживають холодні ласощі, відчувають себе дуже щасливими. У Міжнародний день ескімо всі любителі морозива можуть з'їсти його з особливим змістом, відсвяткувавши, таким чином, це свято. За чинним нормативним документом ескімо може бути тільки на паличці і в глазурі, інакше це не ескімо. На жаль, сьогодні виробники морозива часто присмачують свою продукцію коктейлем з консервантів, синтетичних ароматизаторів, барвників, підсилювачів смаку, величезною кількістю цукру, рослинними жирами і соєвим білком. Якщо ви не бажаєте позбавляти себе і свою сім`ю смачного, приготуйте морозиво самі, з натуральних інгредієнтів.

http://ru.hellomagazine.com/stil-zhizni/eda-i-retcepty/16395-istoriya-deserta-morozhenoe-eskimo.html

 

 

Добавил: CNTB, 22.01.2018, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
| Теги: 24 січня – День народження ескімо
Просмотров: 699 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.0