(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Борщ український

Необхідні інгредієнти:

  • м’ясо яловичини чи свинини з кістками;
  • 4-5 картоплин;
  • 2 червоних буряка;
  • 1морквина;
  • 1цибулина;
  • 1/3 частина білокачанної капусти;
  • 2 ст. ложки томатної пасти;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • лавровий лист, горошина духмяного перцю, 2-3 горошини чорного перцю;
  • 1 ч. л. цукру;
  •  мелений чорний перець, сіль – за смаком;
  • 1/4 ч. л. лимонної кислоти;
  • зелень кропу та петрушки;
  • рослинна олія або смалець;
  • 100 г сметани.

Зварити м’ясо. Помити та порізати на кубики картоплю, пошаткувати або порізати ножем капусту, подрібнити цибулю, потерти моркву та буряки.

На олії або на смальці тушимо червоний буряк. До буряка додаємо томатну пасту.

На іншій сковорідці розігріваємо 2 ст. ложки олії або смальцю, додаємо туди цибулю, підсмажуємо до прозорості, до цибулі додаємо натерту моркву і тушимо ще 2-3 хв.

До м’яса з м’ясним бульйоном додаємо картоплю, перець горошком, лавровий лист та підсмажену цибулю з морквою. Варимо 15 хв. і добавляємо до борщу червоний буряк, капусту, сіль, цукор, лимонну кислоту. Залишаємо на легенькому вогні варитися ще 15 хв. Перчимо, посипаємо зверху борщ подрібненою зеленню та часником і борщ готовий! Щоб гарно всі інгредієнти пройшлися смаком, борщ має настоятись ще кілька годин. Перед подачею можна додати сметану, свіжу зелень, пампушки з часником, тощо.

Замість томатної пасти літом краще додати до борщику свіжі помідори Їх можна тушити разом з буряком, або додати просто до борщу одночасно з капустою. Смачного!

Добавил: CNTB, 18.09.2016, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 730 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.2