(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

ЧАЙ

Чай – найбільш поширений у світі напій. У країнах Європи чай вперше з'явився в 1517 році. Завезли його мореплавці з Китаю. Масове поширення чаю як напою відноситься до кінця ХIХ ст. Батьківщина чаю - Китай. Китайською мовою слово  «тцай-йє» (чай) означає «молодий листочок». Кращий сорт чаю одержують з молоденьких листочків, що іще не зовсім розпустилися. Існує величезна кількість різновидів чаю: чорний, зелений, жовтий, червоний. Колір чаю – лише зовнішній прояв різниці у біохімічних процесах обробки чайного листа. Один з головних «винуватців» потягу людей до чаю як тонізуючого напою – кофеїн. У чаї кофеїну міститься в два рази більше, ніж у каві. Але концентрація його у чашці напою вдвічі менша і тому впливає він на серцево-судинну систему м'якше. Неповторним ароматом жасміну, конвалії, меду, цитрусів, мигдалю і  т.  ін.  чай зобов'язаний ефірним оліям. Залишати заварений чай на кілька годин не можна, його слід споживати тільки свіжим. За середню норму заварювання чаю можна прийняти старовинну норму, яка становить 1 чайну ложечку сухого чаю на 1 склянку води. Інше кажучи, у чайник місткістю 1 л слід покласти 5 чайних ложечок сухого чаю. Наводимо кілька рецептів приготування чайних напоїв з різними добавками.

http://teapoetry.com/kak-chaj-vliyaet-na-nastroenie
Добавил: CNTB, 31.05.2018, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
| Теги: чай
Просмотров: 676 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.7