(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Чахохбілі

Курка - 1.2 кг 
Перець солодкий    - 600 г 
Помідори - 1 кг 
Цибуля - 200 г 
Часник - 10 г 
Сіль - 15 г
Коріандр - 3 г 
Вино червоне сухе - 50 мл 
Кріп - 10 г 

 

 

Курку для чахохбілі потрібно порізати на порційні кусні і швидко обсмажити з усіх боків на сухій пательні на великому вогні. Вогонь зменшити, пательню накрити кришкою і тушкувати курку у власному соці (якщо рідини виділиться замало, долити трохи води). Через 1-2 хв додати порізані часник, цибулю і продовжувати тушкувати приблизно 10 хв. М’якоть солодкого перцю порізати на грубі скибки. Підготований перець покласти до курки. Помідори розрізати на половинки і теж додати до курки, тушкувати приблизно 30 хв. Потім долити вина, посолити, приправити коріандром. Чахохбілі з курки довести до кипіння і залишити пательню відкритою, щоб випарувалась зайва рідина. Колись чахохбілі, цю традиційну страву, готували з фазана. Але зараз  використовують для чахохбілі курку і виходить так само смачно!

Добавил: CNTB, 23.10.2016, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 693 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.2