(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Чарівний шоколадний фондан

Шоколад — ворог поганого настрою й депресії. Для кожного знайдеться улюблений сорт. Ласуни кажуть : «Все інше це просто їжа. А шоколад це шоколад!». Шоколадний фондан винайшов французький шеф-кухар Мішель Брас, випадково діставши з духовки шоколадний десерт, який ще не встиг до кінця пропектися. Сьогодні фондан є гордістю французької кухні та улюбленцем шоколадоманів з усього світу. У процесі його приготування дуже важливо дотримуватися температури й часу випікання, щоб досягти необхідної хрусткої скориночки й рідкої серединки, адже без них — це звичайний шоколадний кекс. Подавати фондан прийнято гарячим і з кулькою ванільного морозива. Без неї фондан уже не той. Усе залежить від ваших смаку й настрою, тож над подачею можна чаклувати як завгодно: квіти, ягоди, горіхи, карамель — чого душа забажає! Для класичного шоколадного фондану потрібно: яйця 3 шт, темний шоколад 100 г, вершкове масло 75 г, цукор 60 г, борошно 45 г. Шоколад і вершкове масло розтоплюємо на водяній бані. Яйця, цукор і борошно змішуємо вінчиком (не збиваючи), вливаємо шоколад з маслом, ще раз перемішуємо. Формочки найкраще обирати силіконові, можна трішки присипати їх какао-порошком. Розливаємо тісто у формочки на 2/3 їх об’єму, і випікаємо 6-8 хвилин за температури 180 градусів. Для приготування білого фондану потрібно 150 г білого шоколаду, 80 г вершкового масла, 4 курячі яйця, 80 г цукру, 80 г борошна. Шоколад подрібнюємо у чаші блендера. Додаємо вершкове масло, тримаємо суміш на вогні 1 хв. Збиваємо яйця з цукром, додаємо шоколадну суміш, ще раз збиваємо. Додаємо борошно, перемішуємо до однорідності. Переливаємо у формочки і випікаємо в духовці 7 хвилин за температури 200 градусів.

https://milkalliance.com.ua

Добавил: CNTB, 14.07.2022, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 224 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0