(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Цінна ягода лохина

Лохина зазвичай росте на болотах з мохами. Це невисокий, приблизно один метр заввишки, кущ, який має густі вигнуті, гладкі на дотик гілки сірого кольору. Плоди бувають сині з нальотом, дуже соковиті і їстівні ягідки в діаметрі до 1-1,2 см. Лохина – джерело вітамінів, і лікарська рослина, і прекрасний продукт для кулінарії. Вживаючи ці ягідки, людина зміцнює стінки судин і нормалізує роботу серця. Лохина позитивно впливає на роботу кишечника, підшлункову залозу, уповільнює старіння нервових клітин і головного мозку. Вона служить захистом від радіоактивного випромінювання і володіє рядом корисних дій на організм людини, що ефективно впливає на атеросклероз, допомагає при ревматизмі, гіпертонії, ангіні і ряді інших захворювань. Ефективно допомагає діабетикам, знижуючи рівень цукру в крові, відновлюючи тканини і нормалізує обмін речовин. Якщо ягоди приймати регулярно, з очей буде зніматися напруга. Сік з голубики корисний при хворобах шлунково-кишкового тракту, при лихоманці. Для підтримки тонусу і життєвої сили, блакитні ягідки корисно вживати літнім людям. Вони містять велику кількість антиоксидантів, саме з цією особливістю пов’язують її властивість гальмувати і перешкоджати утворенню ракових клітин. В ягодах вчені знайшли багато корисних речовин: всі вітаміни групи В, каротин, аскорбінову кислоту, флавоноїди, вітаміни К, Р, РР, провітамін А, амінокислоти. Свіжа лохина володіє потужною протимікробною дією. Лохина володіє прекрасними смаковими якостями, її збирають і для вживання в сирому вигляді, і для її переробки і використання в кулінарії. З лохини часто готують варення, джеми, муси, лікери, додають у випічку, а на зиму ягоди заморожують, щоб мати можливість цілий рік ласувати лохиною. Враховуючи, що лохина володіє прекрасними смаковими якостями, її збирають і для вживання в сирому вигляді, і для її переробки і використання в кулінарії. Наприклад, варять варення, причому рецепт дуже простий: на один кілограм ягід беруть трохи більше цукру, приблизно 1,2 кг. З цукру і 300 мл води варять сироп і заливають ягоди на 4 години. Після чого маса вариться на повільному вогні до готовності і розливається по банкам. Крім варення можна приготувати пиріг, а також компоти, желе, кисіль, муси, кекси, запіканки, сирні десерти.

https://maximum.fm/novini_t2

Добавил: CNTB, 01.08.2022, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 170 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.5