(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Етнічна українська страва шпундра

Шпундра, або як ще називають шпундри – найхарактерніша українська страва, яку традиційно готують зі свинини і буряка. Смак шпундри вишуканий, незвичайний. Перед приготуванням м’ясо обкачується в борошні, соус гусне до кінця приготування. Можливо, ця страва стане вашою святковою або  схочете готувати її просто на обід. «Спробуйте, яка Україна на смак» – написав Клопотенко. Майстер рекомендує м’ясо для шпундри завчасно посолити. За старовинним рецептом, шпундра готується на буряковому квасі, але знайти його чи приготувати самим може бути проблематично. Тож можна замінити його водою з оцтом або соком лимона. Шпундру можна подавати з картоплею чи їсти як самостійну страву разом зі сметаною чи зеленню. Цукор у шпундрі не обов’язковий, але бажаний. Інгредієнти для шпундри від Євгена Клопотенко:300-500 г свинячого ошийка, 3 буряка, 1 ст. л. оцту, 1 цибулина, 3 ст. л. сметани, 1 ч.л. солодкої гірчиці, 3 зубчики часнику, 1 ст. л. соняшникової олії, 50 г вершкового масла, 2 ст. л. борошна, 2 ст. л. білого хрону, 5 гілочок чебрецю, 2 ст. л. сметани, 2 томати, 50 мл води. Поріжте великими шматками 500 г свинини, посоліть і поперчіть до смаку. Натріть 1 ч. л. солодкої гірчиці та 1 ст. л. соняшникової олії. Одну цибулину наріжте півкільцями. Викладіть свинину у форму разом із цибулею, запікайте при 180 градусах 40 хвилин. Візьміть 3 невеликі буряки, оберніть фольгою разом із 1 зубчиком часнику та запікайте в духовці приблизно 1-1,5 години. Розігрійте велику пательню з 40 г вершкового масла, додайте натерті два томати. Додайте 2 ст. л. борошна, поперчіть і посоліть до смаку. Тушкуйте на маленькому вогні. Коли готове м’ясо трохи охолоне, наріжте його на більш дрібні шматочки. Коли буряк запечеться, наріжте його півкільцями. На пательню до томатів додайте нарізане шматочками м’ясо та буряк. Тушкуйте 5 хвилин. При подачі додайте до шпундри терті 1-2 ст. л. білого хрону, сметану та гілочки чебрецю. Все буде Україна!

Добавил: CNTB, 04.05.2022, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 233 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.0