(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Японські солодощі

Японці обожнюють солодощі, вони без тями від шоколаду, морозива, випічки і тістечок. Однак, на відміну від Заходу, десерти вони їдять набагато рідше і в малих кількостях. Традиційні японські солодощі (ваґаші) -  відмінні від українських етнічних солодощів. Переважно ваґаші навіть не особливо солодкі в загальному розумінні. Готуються вагаші виключно з натуральних інгредієнтів: рису, зерноовощних продуктів, олійного насіння, батату (солодкої картоплі), адзуки (червоної квасолі) і агар-агару (морських водоростей). Крім того, до складу традиційних японських солодощів входять сухофрукти, горіхи, каштани, трави, зелений чай і натуральний квітковий нектар — все те, що зігріте променями сонця і просякнуте запахами лугів. Вагаші — це поєднання неповторних смаків, витончених форм, яскравих кольорів і запахів, що нагадують про природу. Кожний найменший шматочок зроблений з ювелірною точністю та гарно оформлений. Є також спеціальні  солодощі для різноманітних урочистих подій, ритуалів або просто виконані до свят та різних пір року. Існує навіть окреме літнє Свято Солодощів, яке святкується в середині червня. Надзвичайно поширеними є  рисові тістечка Мочі , яких існує безліч різновидів – від найпростішого тягучого пиріжка без смаку до солодких кульок з різноманітними начинками та посипками. 

Данґо – рисові кульки круглої форми на шпажках.  

Дораякі – два круглі бісквітні млинці з начинкою анко (паста з квасолі адзукі).  

Тайякі -  зроблені у вигляді риби. Завдяки наявності вітамінів, клітковини, мікроелементів ці солодощі дуже корисні. Вони допомагають запобігти багато недуг: ожиріння, хвороби нирок, цукрового діабету, запалення апендициту. Безперечне достоїнство японських солодощів — низька калорійність. Для тих, хто стежить за фігурою, це справжня знахідка, адже таким десертом можна насолоджуватися кожен день. Людям, що вперше пробують вагаші, вони можуть здатися зовсім несолодкими, так як у японців і, наприклад, європейців, різні поняття солодкого смаку. Традиційно вагаші подаються в невеликих блюдцях і сервіруються бамбуковими шпажками. У більш урочистих випадках використовують дерев’яну дощечку з невеликою циновкою або велику гарну тарілку. До японських солодощів обов’язково подають зелений чай.

Добавил: CNTB, 13.02.2017, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 1445 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.2