Яскравий король осені - гарбуз
Смачний гарбуз має величезну кількість корисних властивостей. У ньому міститься розчинна клітковина, яка поглинає токсини і живить мікроорганізми кишківника. Чим більша різноманітність мікробіоти, тим міцніший імунітет кишківника. Печений гарбуз поєднуйте з корисним жиром. При цьому каротиноїди перетворюються в організмі на вітамін А, який зміцнює слизові та покращує стан шкіри. Сезонні загострення запальних захворювань шлунку та кишківника швидко переходити в стан ремісії. Завдяки великому вмісту калію, гарбуз допомагає долати затримку рідини в організмі. Гарбуз корисний для нирок, для профілактики всіх видів каменів у нирках. Допомагає нормалізувати обмін речовин. Худим — набрати масу тіла, людям з ожирінням — схуднути. Незамінний у разі гастриту, виразковій та рефлюксній хворобі. Насіння гарбуза багате цинком. Цинк необхідний для здорового імунітету, зміцнення волосся, нігтів, покращення структури шкіри. Життєво необхідний вегетаріанцям та веганам. З гарбуза готують багато смачних страв: гарбузовий суп. Гарбузові запіканки, пюре, креми. Гарбузовий сік або смузі. Приготувати овоч у духовці можна шматочками або цілим. Особливо популярний гарбуз запечений із цукром або медом – така страва буде чудовим ароматним десертом. Також гарбуз доповнюють прянощами, яблуками, горіхами, м'ясом, картоплею. Шматочками або цілий фарширований гарбуз – це дуже апетитно. Неймовірно смачний гарбуз приготовлений у духовці з корицею. Гарбуз - 300 г, цукор - 2 ч. л., кориця - за смаком. Гарбуз вимити, зняти шкірку й видалити внутрішні волокна до м'якоті. Порізати шматочками невеликого розміру. Покласти у форму для запікання. Посипати цукром і відправити у духовку на 30 хвилин при температурі 180°C. Готовий гарбуз можна посипати цукровою пудрою, полити сметаною або ягідним чи фруктовим сиропом. Вас також можуть зацікавити інші рецепти.